Den 22 september startar Allsvenskan för Strängnäs IBK som förra säsongen var ett topplag och blev trea. Under lördagen spelade de sin första träningsmatch och mötte division 1-laget Torshälla IBK.

Trots hemmaplan gick det inte vägen för Strängnäs som visserligen hade 3–1 men sedan följdes de båda lagen åt målmässigt innan det blev 7–7.

– Torshälla gör det bra och vi gör det inte lika bra. Matchen var väl ganska fram och tillbaka. Vi hade väl några bollars övertag i första men sedan gick vi jämnt åt, säger Strängnäs back Andreas Lundin.

Artikelbild

Andreas Lundin i Strängnäs IBK.

Olle Abrahamsson gjorde två av lagets mål men laget saknade några spelare, däribland nyförvärvet Rasmus Larsson.

– Det var rätt kasst och det var första matchen för oss. Vi måste bättra inställningen men sedan är det väl bara att knega på. Jag tror Torshälla kommer lyckas ganska bra i år, säger Lundin.

Den gångna säsongen blev Torshälla sexa i sin serie och deras tränare Tommy Nilsson var nöjd med lagets insats.

– Vi gör en extremt bra match där de spelar exakt som vi ville. Det var snabbt och högt tempo där bollen förflyttades fort. Vi ville sjunka ner och krympa ytorna. Laget sliter hårt och vinner varenda duell på planen. Vi var hetare och ville mer så därför kunde vi mäta oss, säger han.

I Torshälla spelade nyförvärvet Robin Jensen som stod för två av målen. Även Niklas Engman och Niklas Blom som värvats fanns med på planen.

– Båda gjorde en jättematch. Vi hade ett jätteläge på slutet men missade. Men sett till spelet var det ett rättvist resultat, säger Tommy Nilsson.