Torshälla vann rysare - Larsson avgjorde

Efter två raka förluster i säsongsupptakten vann Torshälla IBK onsdagskvällens hemmamatch mot Skälby i Eskilstuna.

Torshälla IBK vann hemma mot Skälby med 10-9.

Sport2019-10-09 21:04

Torshälla fick en smakstart när Daniel Berglund satte 1-0 redan efter 1.31. Gästerna vände dock och i mitten av den första perioden var ställningen 1-2 i Stiga Sports Arena. Torshälla kom tillbaka och hade både 2-2 (Rasmus Larsson) och 3-3 (Emil Schalin-Eriksson) innan bortalaget gick till den första vilan med ledning, 5-3.

Noterbart är att Marcus Skogsmo assisterade till alla tre Torshällamålen i första perioden. Efter andra var ställningen 5-6 efter hemmamål av Andreas Wisén och Niklas Engman.

38 sekunder in på tredje perioden satte Skälby 5-7 men sedan vaknade Torshälla.

På två minuter och nio sekunder från 4.44 fixade Markus Larsson (6-7), Niklas Engman (7-7) och Rasmus Feingold (8-7) en blixtrande vändning. Gästerna från Västerås tog timeout. När klockan visade 14.24 skickade Markus Larsson in 9-7.  Med bara lite mer än två minuter kvar åkte Larsson på en utvisning och kort därefter kom 9-8 när tiden stod på 17.57. Knappt en minut senare kvitterade Skälby.

Men med bara 16 sekunder kvar av matchen fixade Markus Larsson, framspelad av Wisén, ännu ett mål och vild glädje utbröt. Därmed tog Torshälla en skön seger i innebandyns division 1.