Stefan "Tosse" Bäckström räknar med ett vassare Smederna i Avesta i tisdagens semifinal jämfört med elitseriemötet den 18 juli. Foto:

"Tosse" tonar ner Masarnas grymma hemmafacit

Speedway
annons

Här är statistiken som talar emot Smederna: Sju hemmamatcher för Masarna, sju segrar – bland annat hela 54–36 mot Eskilstunalaget.

— Men det där ska man inte haka upp sig på, serien är en sak och nu har ju Smederna varit här en gång i år och samlat information, säger lagledaren Stefan Bäckström.

Ovalen i Brovallen byggdes om till 2016 när det klassiska Avestalaget klev upp i högsta serien igen.

— Bland andra Tony Rickardsson var med och ritade banan. Vi förändrade kurvradien och fick banan bredare. Det gör den säkrare för förarna och den är även gjord så att den som tar starten inte ska kunna blockera hela banan. Vi behöver ha publik och då måste man bjuda på underhållande speedway, säger "Tosse" Bäckström.

I fjol gick Masarna på pumpen hemma mot Piraterna men i år har man alltså full pott. Tidigare i sommar körde Smederna främst bort sig i första kurvan.

— Ja, men det var nog mest en slump. Jag minns att vi inte var med i starten då men ändå oftast löste det bra, säger Bäckström.

Hans laguttagning var given, däremot är han förvånad över att Andrej Karpov ingår i smedgänget.

— Jag trodde på Leon Madsen eftersom han körde för oss i fjol. Sedan funderade jag på om det kan vara riders för Karpov men då hade de ju lika gärna kunnat sätta upp Madsen i laguppställningen, funderar Stefan Bäckström.

Hela masgänget samlades redan under måndagen för gemensamma aktiviteter. Förutom ett par träningspass på hemmabanan skulle de även åka gokart.

— Vi har försökt satsa en del på att skapa lagsammanhållning och vi försöker ha roligt tillsammans. Men vi får väl hoppas alla är hela efter gokarten, de gillar ju att åka fort de här killarna, säger Tosse och skrattar.

Han tror på två mycket rafflande semifinaler och hoppas på mycket publik.

— Vi uppskattar verkligen att ha Smederna och Rospiggarna i närområdet och jag tycker att Smederna har gjort det otroligt starkt i år. De har hittat något och verkar ha fått Matej Zagar att bli mer lagåkare och hjälpa till i depån.

Vad vill du ha med dig för marginal till returen i Eskilstuna?

— Helst ska vi nog ha åtta–tio poäng med oss. Men samtidigt tror jag att båda lagen har chansen att åka bra på båda banorna. Det blir nog väldigt roligt för publiken – och väldigt jobbiga matcher för oss lagledare ...

Full pott i Elitserien

Masarna har vunnit alla hemmamatcher 2017 och de flesta med rejäl marginal också:

Vetlanda: 49–41

Piraterna: 54–36

Rospiggarna: 59–31

Indianerna: 62–28

Smederna: 54–36

Dackarna: 55–35

Lejonen: 67–23

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

SmedernaSportspeedway
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka