Tränaren gjorde mål i comebacken

Bandy

När EBS saknade hela åtta spelare i bortamatchen mot Djurgården fick tränaren själv, Ole Gyldenlöve, snöra på sig skridskorna.

— Det var inte så mycket annat att göra när vi fick det sista återbudet, säger tränaren.

Inför för söndagsmatchen mot Djurgården på Östermalms IP hade EBS hela åtta spelare borta, däribland Markus Wahlström som spelade träningsmatch med IFK Eskilstuna. Även sjukdomar härjade så det innebar att tränaren själv, Ole Gyldenlöve, fick snöra på sig skridskorna.

Och det började inget vidare för EBS. Redan efter 15 sekunder gjorde hemmalaget 1–0 genom förre Motalakillen Johan Nilsson. Samme man upprepade sig tre gånger till innan Djurgården kunde göra både 5–0 och 6–0 innan pausvilan. Så i första halvlek var det inte mycket EBS eller som den comebackande tränaren uttryckte det, "vi hade inte ens med oss skridskorna".

I andra blev det något jämnare då EBS snyggade till siffrorna en aning. 7–1 gjorde Ole Gyldenlöve själv i en match som slutade 8–1.

— Som jag brukar säga, det räcker med en chans. Robin Antsvee bröt runt på kanten, jag ropade och till slut lobbade han in bollen där jag drog till den på volley, säger målskytten glatt och fortsätter:

— Men det är klart, det är inte roligt att förlora som vi gjorde men vi får ta med oss hur vi genomförde andra halvlek. Eftersom isen var så fruktansvärt dålig så blev det mest "lyrbandy" i första halvlek.

Trots förlusten plussar EBS-tränaren för Robin Antsvee som gjorde en bra match. Nästa match ställs EBS mot GT/76 och vem vet, tränaren Ole Gyldenlöve snörar kanske på sig skridskorna igen.

Bandy, div 1 östra

Djurgården–Eskilstuna 8–1 (6–0)

Målskytt, EBS: Ole Gyldenlöve

Läs mer om dessa ämnen

SportBandy