Tränartrio klar för EBS

Bandy

Efter att tränaren Lasse Ström tackat för sig har nu EBS gjort klart med ny tränare. Men det blev inte bara en, utan tre.

Efter bara ett år i Eskilstuna BS lämnade Lasse Ström uppdraget som tränare. Efter några veckors letande står det nu klart att det blir trion Pierre Turborn, Jonas Östlund och Ole Gyldenlöve som tillsammans tar över laget och delar på huvudansvaret.

— Det har varit mycket tankar om hur vi ska agera som förening. Men vi fastnade för det här och hoppas det kommer bli bra, säger Ulf Gustavsson, sportchef i föreningen.

Han fortsätter:

— Ole är en ledare som har ett stort bandykunnande bakom sig och kommer leda laget utanför planen. Pierre och Jonas kommer vara spelande tränare.

Ole spelade i Otterbäcken innan han kom till EBS som spelare. Men tvingades lägga av med bandyn på grund av skada 2015. Suget för bandyn gjorde att 32-åringen letade sig tillbaka.

— Jag gick skadad mycket i slutet. Man är inte 25 år längre så det här var ett jättebra sätt att komma tillbaka på och att få ta ansvar på ett helt annat sätt, säger Ole Gyldenlöve.

Det har värvats friskt på sina håll i division 1 så i EBS är målsättningen realistisk.

— Vår målsättning är topp fyra och vi satsar mer på ungt än rutinerat, säger Ulf Gustavsson som inför säsongen fått in några nya ansikten.

— Ja, vi har fått in två J-20 spelare som vi tror mycket på. Det är Rikard Weijmer från Vänersborg och Elias Andersson från Västerås.

Den 12 november börjar Eskilstuna BS seriespelet i division 1 östra hemma på Isstadion mot SIF Norrtelje.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

SportBandy
Relaterat

Mest delat denna vecka