V64 på Sundbyholm: "En kamp in i det sista"

Nu återstår det endast två tävlingsdagar på Sundbyholm innan vi stänger böckerna för året. Kuskchampionatet leder Jorma Kontio på 20 segrar, före Ulf Ohlsson på 18. Kan bli en hård kamp in i det sista mellan dessa två.

Sundberg och Collin tippar V64 den 2 december.

Sundberg och Collin tippar V64 den 2 december.

Foto: Arkivbild

Trav2019-11-29 17:00

V64-omgången inleds med ett knappt dussin miljonärer bakom bilen. Daniel Redén har en häst med sig till Sundbyholm och kör dessutom själv, 2 Michelangelo Ås. Med det i åtanke kanske man ska spika och gå vidare? Generellt ser vi det inte som något minus när tränare kör själva. Men när ordinarie kusk heter Örjan Kihlström vore det tjänstefel att hävda något annat. Vi vill istället framhäva 11 M.T. Joinville som Jorma kör. 

Ett treåringslopp tar vid, med en förmodad favorit i 5 Bastian Boom. Han har minst antal starter innanför västen av samtliga hästar i loppet och vi rekommenderar att man garderar i V64-2. 11 Dark Roadster har gått fina tider och ska med på lappen. 8 Double Formula gick bra i somras men har galopperat i de tre senaste. 2 Don’t Be A Looser är tänkbar också.

Finalen av Amatörserien avgörs som V64-3 och här kan det bli rejäl kubbning om positionerna. 5 Deep Sea har gått bra på sistone är klar förstahäst, han är snabb iväg och körs av Roland Jansson. 10 Mama America kan gynnas starkt om det blir tempo på loppet. 7 Emotion Man har fin grundkapacitet men inte fått till det.

V64-4 är ett tilläggslopp med bara nio hästar, varav tre på främre volten där 3 Son of Quarcio är given att tippa. Vi tror att loppet är heltäckt om vi även plockar med 6 Hobby De L’iton och 9 Herrera Boko.

I den femte avdelningen startar en segerstaplare, 9 Fille Am. Valacken stoltserar med fem raka segrar och blir förstås stenhårt betrodd. Vi sätter ändå ett frågetecken för balansändringen och ni som jagar storkovan garderar. Främsta motbudet kanske är 1 Imakethecashquick som lottats till ett smaskigt utgångsläge. 7 Ivanhoe blir farlig om Oskar J prickar starten.

1 Vichy Grif ståtar med tre raka och har verkligen övertygat efter nytändning med barfotabalans. Nu väntar skor och det är förstås ett stort frågetecken. Innerspåret kan bli en fälla men hon är rask iväg och hamnar fint på det. 2 Concrete Dee svek oss från ledning sist, han är van med skor och blir vårt första motbud tack vare utgångsläget.

Spiken i inledningen är lite chansartad. Men vi har bra feeling att Jorma sitter på bästa hästen för dagen. För att minska ner systemet kan Fille Am vara ytterligare ett spikbud i avdelning fem och Deep Sea i avdelning tre, för den riskvillige. 

Systemförslag

V64-1: 10 M.T.Joinville (3-2)

V64-2: 2, 5, 7, 8, 9, 11 (4-12)

V64-3: 1, 3, 5, 7, 9, 10 (2-8)

V64-4: 3, 6, 9 (7-8)

V64-5: 1, 7, 9 (2-6)

V64-6: 1 Vichy Grif (2-9)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!