Jocke Helgstrands Triangeln kan få en plats i ettan nästa år.

Triangeln fyra – kan nå ettan: Finns ett stort intresse

Fotboll

Efter en stark slutforcering blev Triangeln fyra i division 2. Nu kan Mestalaget få chansen att spela i ettan nästa år.

— Utan att säga för mycket tror jag det finns ett stort intresse, säger tränaren Jocke Helgstrand efter 3–2 i sista omgången hemma mot Älvsjö.

Serien var riktigt jämn och efter vinsten slutade Triangeln på fjärde plats i tabellen men var ändå bara fem poäng från att trilla ur.

Om tvåan Södersnäckorna, som egentligen inte haft ambitionen att lira i ettan, väljer att avstå avancemang går frågan till Triangeln som med all säkerhet tackar ja.

— För en vecka sedan spelade vi klart kontraktet och nu har vi gett oss chansen att gå upp ett steg, säger en nöjd Helgstrand direkt från lördagskvällens lagfest.

Simona Ågren gjorde 1–0 mot Älvsjö redan efter en minut. Gästerna kvitterade dock och 1–1 stod sig till vilan. I andra halvleken satte Ågren 2–1 och Sargonia Solaka ökade till 3–1. Älvsjö reducerade med mindre än tio minuter kvar men hade sedan inga kvitteringschanser.

— Efter en tuff säsong avslutade vi på ett jävligt bra sätt. Vi hade som mål att komma på topp tre, nu blev vi fyra på samma poäng som trean.

Hela laget ska ha beröm för insatsen mot Älvsjö med ett extra plus till Sandra Vallström.

Inom ett par veckor får Triangeln besked om platsen i nästa års division 1.

Viljans damer förlorade borta mot Tun med 4–1 och trillar därmed ur tvåan. Detta eftersom Dalhem slog jumbon Marieberg på bortaplan och passerade Viljan i tabellen. Julia Schramm Hellmark gjorde Strängnäslagets mål.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Sportfotboll
Relaterat

Mest delat denna vecka