Smedernas förare kan inte räkna med att få någon löneökning nästa år bara för att laget tog SM-guld.

Trots guldet – Smederna sänker sin förarbudget

SPEEDWAY 

SM-guldet ger Smederna klirr i kassan – men något guldregn över lagets hjältar blir det inte nästa säsong.

– Förarbudgeten blir lite lägre än i år, säger ordföranden Håkan Ringkvist.

För ett tag sedan skrev vi att det inte blir någon guldbonus till Smedernas förare efter SM- titeln. Nu kan vi berätta att det inte heller blir några löneökningar nästa år. Den här säsongen var förarbudgeten 3,5 miljoner kronor – en summa som nu sänks något.

– Det är ingen som får mer betalt. Förarbudgeten blir lite lägre än i år, säger Håkan Ringkvist.

Accepterar de det?

– De får väl acceptera om de vill vara kvar. Vi kan inte göra av med pengar helt enkelt. Vi bygger upp en stabil ekonomi och vill inte hamna där den förra styrelsen gjorde. Dessutom vet förarna att de får betalt av oss.

Ringkvist utvecklar resonemanget:

– Förra året var vi tvungna att buda lite för att få hit förare. Vi hade dåligt rykte helt enkelt. Nu är det betydligt enklare ... förare vill åka här och vi har ju visat vad vi kan göra. Därför har vi möjlighet att sänka förarbudgeten.

Andzejs Lebedevs och Pontus Aspgren är redan klara för en fortsättning. Nyligen värvades 17-årige talangenAlexander Woentin från Vetlanda. Arbetet med att få ihop en slagkraftig trupp pågår för fullt och bland annat förs samtal med Matej Zagar och årets lagkapten Michael Jepsen Jensen.

Smederna vill, som vi tidigare skrivit, gärna behålla sina guldlagledare Jerker Eriksson och Stefan Jarl.

– Det handlar inte om pengar eller att jag inte vill stanna. Jag måste få ihop det med jobb och familj, säger Jerker och fortsätter:

– Först och främst gäller det att få ihop laget och det har jag lovat att hjälpa till med.

Vad säger du om att ni inte ökar lönerna?

– Ingen är ju sugen på att få mindre betalt. Men vi har hela tiden varit väldigt försiktiga och nu har vi strax under samma budget. Bara för att vi vinner ett guld går det inte att överösa förarna med en massa pengar, säger Jerker Eriksson.

Noterbart är att intresset kring Smederna fortfarande är stort. Efter den sagolika SM-finalen har klubben sålt ”guldkläder” och andra souvenirer för 100 000 kronor.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

SmedernaSportspeedway
Relaterat

Mest delat denna vecka