Trygg seger för Åker/Strängnäs

Ishockey

Åker/Strängnäs fixade andrum ner till bottenlagen genom att på tisdagskvällen ta en säker seger mot nästjumbon Flemingsberg i division 2.

Mötet slutade 4–1 (1–0, 3–0, 0–1) och gästerna hade förtvivlat svårt att ens komma till skott. Efter två perioder hade man bara fått iväg sju avslut och då hade Åker/Strängnäs hunnit skaffa sig en fyramålsledning.

— Fast i första perioden var det lite missvisande, där var vi inte tillräckligt heta. Däremot var andra perioden väldigt bra, säger hemmacoachen Niklas Flodin.

Flemingsberg fick iväg tolv skott i sista och gjorde ett tröstmål i powerplay med knappt sju minuter kvar men Å/S höll undan med god marginal.

— Att kalla det transportsträcka är väl att ta i men det kändes tryggt, säger Flodin och plussar amerikanen Hagen Nemzek (ett mål och tre assists) samt målvakten Philip Thörne som kom in med kort varsel då Jesper Krigholm blev sjuk under matchdagen.

Därmed har Åker/Strängnäs åtta poäng ner till just Flemingsberg och nio till Spånga, de lag som befinner sig under nerflyttningsstrecket.

Mål, Å/S: Jonas Vidlund 2, Hagen Nemzek, Alex Milhouse.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Åker/Strängnäs HCIshockeySport
Relaterat