Foto:

Tung förlust för Strängnäs i kampen om nytt kontrakt

Futsal

En stark slutforcering räckte inte. Strängnäs futsal föll mot Torslanda med 6–8 hemma i Thomashallen.

– Det ville sig inte helt enkelt, säger lagledaren Robin Rosenstam.

Det var viktiga poäng som stod på spel under söndagseftermiddagen när tabellnian Strängnäs tog emot elfteplacerade Torslanda IK. Båda lagen krigar för att undvika de tre nedflyttningsplatserna tolv, 13 och 14.

Matchen fick en intensiv inledning. Gästerna tog ledningen efter dryga minuten och utökade sedan till 2–0 efter fem minuter.

– Vi gjorde ingen bra start på matchen tyvärr, säger Rosenstam.

Strängnäs tryckte på för en reducering och skapade flera farliga chanser. Efter kvarten fick Semir Jasarevic ett bra läge från nära håll efter en passning från Sebastian Nygårds men Torslandakeepern Andreas Bertilsson var snabbt nere och kunde rädda med sitt vänsterben. Även Rinor Nushi hade ett läge men skottet gick strax utanför.

Istället kunde gästerna sätta 3–0 efter slarv i Strängnäsförsvaret. Ett resultat som höll sig halvleken ut.

– Vår första halvlek är inget vidare och vi har lite stolpe ut. Torslanda backar hem och blottar sig inte alls bakåt. Vi kom inte upp i den intensitet som krävs för att låsa upp ett sådant försvar, säger Rosenstam.

Den andra halvleken fick en lika intensiv inledning som den första. Inom två minuter hade Torslanda utökat till både 4–0 och 5–0 och det såg mörkt ut för hemmalaget.

– Vi gick ut för att gå ikapp, i stället släppte vi in två onödiga mål direkt. Det är klart att när det står 0–5 är det tufft.

Men målen skulle börja trilla in även för Strängnäs. Fyra minuter in i halvleken reducerade laget först genom Adnan Cirak på straff. Strax därefter satte Rinor Nushi 2–5 och hoppet för hemmapoäng levde.

– Vi fick lite kontakt i andra halvlek. Men vi kunde inte riktigt fortsätta med den luften under vingarna eftersom Torslanda hela tiden svarade snabbt.

Ja, för glädjen kom av sig när gästerna kunde kontra in 2–6, men fick återigen nytt liv när Rinor Nushi satte sitt tredje mål för kvällen till 3–6.

Den svängiga matchen fortsatte i högt tempo och efter sju minuter hade Torslanda med två snabba mål gått ifrån till 3–8.

Trots femmålsunderläge vägrade Strängnäs att ge sig och bjöd hemmapubliken på en stark slutforcering. Adnan Cirak satte två fina mål från distans och Sebastian Nygårds fick in ett via målvaktens rygg. Närmare kom laget dock inte och matchen slutade med hemmaförlust 6–8.

– Jag ser det som en onödig förlust. Efter den senaste matchen mot Halmstad hoppades jag att vi hade hittat rätt spel att köra vidare med, men det ville sig inte mot Torslanda helt enkelt. De kommer hit och gör en bra bortamatch, men den kändes onödig för vår del.

Strängnäs har nu fem poäng ner till Norrköping på nedflyttningsplats när åtta omgångar återstår av ligan.

Nästa match för Strängnäslaget är på onsdag då laget gästar Örebro SK.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäs futsalSportFutsal
Relaterat