– Det kommer sådana år. Förra året var ett bra år då fick vi behålla stora delar av truppen, säger klubbens sportchef Tobias Palm som så klart redan är i gång med nya truppbygget.

Nu kan även det senaste förvärvet, backen Gustav Strandberg, också "dras med" i förlustgruppen. Han kom in precis innan transferfönstret stängde i januari och tog plats i den pendlingsbil från Linköping klubben redan hade. Nu blir Strandberg ensam kvar i bilen när Liedberg, Westerdahl och Bergman alla försvinner. Onyx är fortsatt intresserade av att ha Strandberg kvar men att ha honom pendla ensam är inte aktuellt.

– Westerdahl är tyngsta tappet av dem. Det är inget kul alls, säger Tobias Palm.

Artikelbild

Backen, som hade ryggproblem under säsongen, var strålande i andra kvalmötet mot Warberg. Onyx sportchef konstaterar att på grund av ryggproblemen så har Westerdahl tankar på att sluta helt.

– Både Oliver och William har bra jobb (i Linköping), de har sina flickvänner där. De är jättenöjda med sin säsong men var inte beredda att flytta hit.

Målvakten Filip Bergmans jobb på Linköpings universitet har hindrat honom från att kunna träna fullt ut. Så även där är den sociala situationen stor orsak till att han lämnar.

Vad gäller anfallaren André Lindman var Onyx redo att diskutera ett nytt kontrakt. Lindman sade nej.

Artikelbild

– Han är väldigt besviken på sin säsong, ville ha mer förtroende. Han ska vara en poängspelare men det har vi inte lyckats få honom att bli, säger Palm självkritiskt.

Även Daniel Öberg ser ut att försvinna. Palm konstaterar att det inte just nu är aktuellt med någon kontraktsförlängning med centern men utesluter inte att Öberg, som flyttat till Nyköping, kan bli kvar i föreningen.

Artikelbild

Klubbens spetsspelare Viktor Palm, Jesper Ekström och Gustaf Sandberg är alla på kontrakt även för nästa säsongen. Förutom Warberg, som muntligt genom tränaren efter andra kvalmatchen skickade en signal om att kontakta Ekström, har Onyx sportchef inte fått några SSL-samtal om trion.

– Förra säsongen haglade det ju in anbud på Viktor. I år har han gjort en bättre säsong men det är tyst. Som om alla tror att han inte någonsin kommer att lämna, säger Tobias Palm.

Onyx är muntligt överens med Jonathan Hallin, Christoffer Ekstrand, Filip Karlsson och tränaren Henrik Gustavsson om förlängning av kontrakten. Tobias själv räknar med att kunna lämna över assisterande tränarjobbet till någon annan och bara vara sportchef.

Målvakten Oskar-Viking Tjernberg vill klubben också gärna behålla. Men han är en av några spelare Tobias Palm ännu inte hunnit prata framtid med.

Unge backen Sebastian Jakobsen från Bele Barkaby har under våren tränat med Onyx en gång i veckan.

– Honom är vi fortsatt intresserade av.

Sedan kommer även en back från Åby, Kevin Hansson, och tränar med laget i veckan.

– Han har deklarerat att han är intresserad av att göra något nytt, säger Palm.

Kommer ni att försöka få över tränare Henrik Gustavsson lillebror Patrik som finns i allsvenska Salem och är U19-landslagsmeriterad?

– Jag och Henrik har pratat om honom. Men jag vet att han har en hel del SSL-anbud, säger Palm och konstaterar att klubben ligger lågt gällande honom tack vare det.