Under tisdagskvällen beger sig den regerande mästaren till Avesta för möte med Masarna. Redan dagen därpå väntar sedan Vetlanda på hemmaoval.

– Jag tycker det är bra med två täta matcher och laget får lite mer tid tillsammans när alla är samlade lite längre. Något som är positivt inför slutspelet, säger Eriksson och fortsätter:

– Rent uppställningsmässigt så finns det ett par alternativa scenarion men jag känner att oavsett vilka förare vi ställer upp med så har vi goda chanser i båda matcherna. Visst kommer det bli förändringar, men det handlar inte om prestationsbaserade petningar utan mest om att hålla igång alla förare inför slutspelet.

Artikelbild

| Lagledare Jerker Eriksson ser positivt på att matcherna ligger tätt.

Anledningen till det minst sagt täta spelschemat är som bekant att hemmamatchen mot Vetlanda tvingades flytta på grund av regn och okörbar bana. Men först ut är alltså Masarna som skrällde rejält när man besegrade Smederna (47–43) på Eskilstuna Motorstadion i den tredje omgången.

– Det var vår sämsta match i år, i konkurrens med Dackarna hemma. Varje förlust är en plump i protokollet men den har varit den största. På pappret ska vi väl vinna på tisdag, men det blir tufft och allt annat än lätt. Masarna har kört in sig ordentligt på hemmaovalen.

Inför mötet med Masarna har Eskilstunalaget parkerat på en femteplats i den lätt haltande tabellen. Med sina 17 poäng har man fem upp till "direktseminfinal" och sex poäng ner till missat slutspel med tre omgångar kvar. Det innebär att vid seger i Avesta med en marginal större än fyra är slutspelsplatsen helt säkrad och ger Eskilstunalaget dessutom chansen att nå en topp två-placering.

– Vi har chans på direktsemi men då ska vi ha lite medstuds från övriga resultat. Blir det inte så är det såklart tredje- eller fjärdeplatsen som vi går för, då får vi välja hemmafördel. Men vi går för att vinna de tre resterande matcherna så får vi se hur långt det räcker.

Vad ser du för nackdelar respektive fördelar med en eventuell direktsemifinal?

– En fördel är ju att vi slipper ett steg på vägen mot final, vilket egentligen är det bästa. Samtidigt, om du gör en bra kvartsfinal och kommer med bra flow in i semin blir ju det också en fördel. Då har topp två-lagen kanske stått över två, tre veckor och kanske är lite ringrostiga.

Se Smederna live på ekuriren: Matchen mot Masarna startar 19.00 tisdag kväll och du som prenumerant kan se matchen via vår tv-sändning. Sändningen drar igång 18.50. Är du inte prenumerant? Det blir du enkelt här!