Foto:

United överlägset i Cup-premiären

Fotboll

Det blev till slut en storseger för Eskilstuna United i gruppspelspremiären av Svenska Cupen. Bland annat blev mittbacken Vaila Barsley tvåmålsskytt i 4–0-segern mot KIF Örebro.

– Vill vara ett extra vapen för oss, säger Barsley.

Det var hemmalaget som tog kommandot från första stund på Tunavallen. Gästande Damallsvenska nykomlingen KIF Örebro kom till spel med ett gäng spelare på frånvarolistan, något som skulle bli tydligt under matchen.

De första 45 minuterna präglades av total dominans från Eskilstunalaget som radade upp farliga målchanser och i princip spel mot ett mål. Fanny Andersson dominerade på mittfältet, Petra Johansson slog precisa inlägg och Felicia Karlsson sårade gång på gång gästernas försvar. Trots det var ställningen 0–0 i halvtid.

– Jag fick skriva tålamod på tavlan i paus. Det behövde nog vi ledare också ha. Vi kände att det skulle lossna om vi fortsatte på samma sätt i den andra, säger Unitedtränaren Magnus "Munken" Karlsson.

Andra halvlek hann knappt bli två minuter gammal innan det förlösande ledningsmålet kom. Julia Tunturi slog en perfekt frispark och i gästernas straffområde dök mittbacken Vaila Barsley upp och språngnickade in 1–0.

– Jätteroligt såklart. Ett perfekt inlägg från Julia och jag lyckades tajma bollen bra. Jag har jobbat ganska mycket med mitt huvudspel just för att vi ska kunna använda det som ett extra vapen. Det funkade ju ganska bra i dag, säger mittbacksgeneralen.

Den 31-åriga brittiskan skulle inte behöva vänta länge på nästa. I den 57:e minuten knoppade hon in sitt andra mål för dagen efter ännu ett frisparksinlägg.

– Det är väl ingen skräll att vi har ett vapen i hennes luftspel. Men jag längtade också efter ett spelmål med tanke på hur matchen urartade sig, säger Munken.

United fortsatte trots 2–0-ledningen att skapa chanser på rullande band, men spelmålet fick Munken vänta på till slutminuterna. Då rullade firma Andersson, Barsley, Dahlkvist och Hälinen upp KIF Örebro fullständigt. Efter ett klapp-klappspel från mittplan kunde Hälinen avsluta med en elegant vrickning förbi en chanslös Mimmi Paulsson-Febo i gästernas mål.

Bara minuten senare kunde inhoppande Linn Vickius fastställa slutresultatet till 4–0.

– Vi var bättre, punkt. Grundspelet var bra och vi gjorde det stabilt i den sista tredjedelen. Nu ska vi bara slipa på den sista detaljen så att målen kommer också. Jag är nöjd med resultatet och matchen men det finns alltid lite att jobba på, säger Munken.

Tvåmålsskytten Vaila Barsley håller med:

– Vi dominerade spelet under stora delar av matchen, men vissa gånger gav vi bort bollen lite för enkelt och tappade initiativet i vissa perioder. Vi gjorde en bra match men det finns definitivt saker att jobba på.

I samma grupp besegrade Djurgården IK Uppsala med 2–1 efter mål på övertid.

Så startade United:

Emelie Lundberg – Shannon Woeller, Vaila Barsley, Petra Johansson – Julia Tunturi (Cajsa Åkerberg 63'), Fanny Andersson, Lisa Dahlqvist, Tia Hälinen – Loreta Kullashi (Matilda Plan 79'), Kaisa Collin (Linn Vickius 73'), Felicia Karlsson.

På grund av ett tekniskt fel gick det inte att följa vår tv-sändning på ekuriren.se, vilket vi naturligtvis beklagar.

Här kan du se en repris av matchen:

LÄNKRepris – här kan du se matchen mellan Eskilstuna United och Örebro

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna UnitedTunavallenSportfotboll
Relaterat