Både herr- och damallsvenskan är som bekant uppskjuten och är i dagsläget planerad att inledas 31 maj. Hammarbys herrar tog efter det beslutet att dra igång en träningsturnering med ett antal lag. Något som klubbens damlag inte var sena att haka på.

– Initiativet kommer från Hammarby. De ringde och frågade och jag tackade ja. Exakt hur den ska se ut och när våra avsparkstider blir vet jag faktiskt inte i nuläget, säger Unitedtränaren Magnus "Munken" Karlsson.

Träningsturneringen innefattar fem enkelmöten mellan Eskilstuna United, Djurgården, Hammarby, Uppsala och BP. Preliminärt startdatum är satt till helgen 18-19 april då United planeras ta emot Djurgården på Tunavallen.

– Eftersom allsvenskan sköts upp behöver vi spela träningsmatcher. Det blir helt klart mer intressant med träningsmatcher av tävlingskaraktär. Det ger en annan och bättre puls.

Dock finns ett frågetecken som kan komma att påverka turneringens vara eller icke.

– Vi vet ju inte huruvida Svenska cupen ska återupptas innan seriestart eller ej. Blir det så kan det ju innebära konsekvenser för träningsturneringen. Men förhoppningsvis blir turneringen jättebra och en riktigt kul grej.