Avslutningen på den heta hemmamatchen mot Rosengård blev dramatisk. Trots att Rosengård kontrollerade spelet kom en kvittering från Felicia Karlsson på övertid.

Två minuter efter kvitteringen var det färdigspelat för mittbacken Matilda Plan. Hon hade ett gult kort sedan inledningen av matchen och efter några ord till domaren Sara Persson blev det ett nytt gult kort följt av ett rött.

– Att jag ska få den där i slutet tycker jag är jättefel. Jag frågar hur hon värderar det läget och då får jag ett gult utan att hon säger någonting. Så jag vet inte, säger Plan.

Artikelbild

Utvisningen var den första som drabbar en i United detta år. I den sjunde minuten kom annars Plans första kort efter en duell med den förra Unitedspelaren Fiona Brown.

– Det påverkade inte så mycket och var väl lite fult av mig. Jag blev utvisad förra säsongen mot Piteå och det tyckte jag också var felaktigt. Det var två tacklingar jag inte tyckte var värda gula kort. Det var småfula men inte värt ett rött kort, säger Plan.

Hon var en av tre mittbackar i det nya spelsystemet och matchades för tredje matchen i rad tillsammans med Shannon Woeller och Vaila Barsley.

– Det har funkat jättebra och vi får ut mer av vårt anfallsspel. Vi klarar det även bra defensivt. I dag var det lite svårt för mig men defensivt var det bra. Man har lite större ytor att täcka och får ta större ansvar, säger Plan.

Artikelbild

Rosengård visade stundtals varför man utmanar om guldet och hade det mesta av spelet. United en klart bättre insats än förra mötet då Rosengård vann med 9–0.

– Det var lite fram och tillbaka nu. Vi hade lite boll och försökte komma på kontringar. Till slut fick vi in den och det var skönt. Rosengård är lite luriga och kommer med mycket folk i anfallen. De spelar mycket boll så det är svårt att försvara sig, säger Plan.