World Driving Championship inleddes under Elitloppshelgen och körs mellan den 24-31 maj. En vinnare koras efter sammanlagt 25 lopp på travbanorna Solvalla, Lindesberg, Sundbyholm, Rättvik och avslutningsvis Gävle på fredag.

Världsstjärnor som amerikanske Yannick Gingras, franska toppkusken Franck Nivard och Tysklands Michael Nimczyk kan under fem lopp ses på Sundbyholmsbanan. Med andra ord förväntas travsport av yttersta världsklass.

– Några av kuskarna kanske inte kommer tillbaka någon mer gång men det är såklart jättekul att vi får vara en av deltävlingarna, säger Michael Wallin.

Efter de två inledande dagarna (fredag och lördag) leder Finlands Mika Forss med 42 poäng. Ulf Ohlsson, som försvarar de svenska färgerna, ligger tvåa (39,5) och James Macdonald trea (37).

Ingen svensk har hittills vunnit titeln sedan starten 1970 och nog borde det vara dags för en svensk seger.

Erik Adielsson är den svensk som varit närmast titeln med två andraplatser, VM 2003 och 2005.

– Vi håller självklart tummarna för att Ulf tar hem titeln. Han är ju också regerande champion här på banan så det skulle vara häftigt, säger Wallin som tror på svårberäkneliga lopp.

– Det är kuskar som har vunnit otroligt mycket lopp genom åren. Precis som under Elitloppshelgen så kan publiken förvänta sig att loppen blir körda på ett helt annat sätt. Så just det blir nog en extra krydda skulle jag nog vilja säga.