De ska hålla sig borta från folksamlingar, affärer, restauranger och annat som kan leda till smitta. Då hittar Eskilstunas golfveteraner andra lösningar för att göra något kul tillsammans. 

Under onsdagen drog exempelvis åtta entusiaster iväg till Strängnäs GK för att lira och umgås, något man även håller på med när det inte är någon pandemi som lamslår världen.

– Vi gör det här i stället för att bara sitta hemma framför tv:n. Vi är ute, spelar golf och får frisk luft. Men nu åker vi var och en i egen bil för att vi ska vara så säkra som möjligt, säger Sören Lindell. 

Artikelbild

| "Vänster-Ove" Andersson, Hans Dahl, Björn Larsson och Nisse Thofelt är alla med i riskgruppen för coronaviruset. Men alla tycker det är viktigt att få komma ut.

– Det har vi aldrig gjort förut. Vi har alltid samåkt annars, säger Hans Dahl.

Sören Lindell igen:

– Det är bra att komma ut i naturen, få lite motion om man känner sig fräsch och tänka på något annat. Man blir ju matad med corona hela tiden och en del jag känner vill inte gå ut överhuvudtaget. 

För golfgänget behövs det dock nya sätt att tacka varandra efter rundan. I stället för att ta i hand eller kramas används numera armbågar och fötter.

–  Det är första gången vi gör det här efter att det blev mer av förbud och rekommendationer och vi försöker hålla säkerhetsavståndet på två meter, säger Hans Dahl.

– Jag bor ju i villa och har en hel del att göra ändå men jag förstår att många vill komma ut som kanske bara sitter inne i en lägenhet annars. Det var även många där från Strängnäs och spelade.