Säsongen har så här långt inte alls blivit vad Guifs damer hoppades.

En del bra insatser har varvats med nästan oförklarliga bottennapp.

Med åtta omgångar kvar ligger laget på nedflyttningsplats och spelschemat som återstår är stentufft. Bland annat har Guif de fyra just nu bäst placerade lagen kvar att möta.

– Jag känner ingen oro än. Det är bra fart på träningarna och det finns kapacitet men det gäller att få ut den ordentligt i matcherna också, säger damansvarige Roger Jäderberg.

Senast föll Guif borta mot bottenkonkurrenten Tyresö. Detta trots att laget i omgången innan skrällde hemma mot topplaget Helsingborg.

Men segerglädjen då blev kortvarig och nu har laget kniven på strupen. Helgens hemmamatch mot Aranäs i mitten av tabellen är oerhört viktig inför fortsättningen.

– Vi hade en ambition innan serien startade att ta steget upp i SHE (Svensk Handbollselit). Det ändras inte på sikt även om det nu handlar om att se till att vi hänger kvar och sedan kan ta ny sats nästa säsong, säger Roger Jäderberg.

Guifdamerna letar förstärkningar inför slutspurten. Men det verkar allt annat än lätt att hitta något.

– Vi har krokar ute men det verkar svårt att hitta någon som verkligen kan lyfta laget. Lagen i SHE håller hårt i sina spelare.

Tränarparet Helena Lindblom och Allan Delac som är nya för säsongen har kontrakt även nästa år.

– Vi har fullt förtroende för dem och litar på både deras och lagets kunnande, säger Jäderberg.