Lasse Stenbäck summerar sista omgången i Sörmlandsfyran.

Sista omgången i Sörmlandsfyran över: "Vi ska ge övriga kvallagen en match"

Fotboll

Nu håller vi tummarna för Stallarholmen i kvalet, gratulerar Sasa Plavsic till en mäktig skytteligatitel, hoppas att Flen är med på banan så fort som möjligt igen och tackar Leif Edeborg för en 30 år lång tränargärning.

Stallarholmen visade att kvalformen är på plats genom att krossa Katrineholm med 8-1 på bortagräs. Edin Skorupan och Isam Abassi bidrog med tre kassar vardera medan Oliver Mäntykorpi och Mustafa Curic gjorde var sin strut.

— Alla i truppen är hela och friska så visst känns det bra inför fortsättningen. Vi ska ge de övriga kvallagen en match, utlovar Stallis tränare Marko Vahlberg vars adepter ställs mot Spårvägen, Uppsala-Kurd samt Tullinge i kvalet mot division 3 som inleds nu i helgen.

Syrianska gjorde som de brukar - nämligen vann - det blev 6-2 på bortaplan i derbyt mot Triangeln.

— Ingen höjdarmatch från vår sida, men vi är stolta över vad grabbarna presterat i år, säger Syrianskas tränare Lasse Ström som fick se Sasa Plavsic stänka in tre pytsar (och sluta på helt galna 37 totalt), Mattias Alias göra två och Sardar Francis fixa ett mål.

Rasmus Linde och Marcus Edeborg delade broderligt på hemmamålen i Leif Edeborgs allra sista match som tränare.

— Så är det, 30 år som tränare får räcka, säger den rutinerade tränarräven som inte alls är nöjd med sin sista säsong.

— En stor besvikelse, jag tyckte vi hade en trupp som skulle vara med och slåss om åtminstone kvalplatsen. Men vi har haft för stor spelaromsättning och tre-fyra nya spelare i nästan varje match, konstaterar Edeborg.

Primaveras Kristoffer Collin smekte in 1-0 innan matchen mot Viljan var minuten gammal, men trots det kunde Strängnäslaget gå vinnande ur drabbningen med 2-1 sedan Karam Aldeeb och Oliver Virdenäs hittat nätet var sin gång i den andra halvleken.

— Vi har gått från åttonde till tredje plats i tabellen under hösten och det kan jag inte annat än vara nöjd med. Vi har lagt en bra grund till nästa säsong, säger Viljans tränare Semir Mehanovic.

— Som nykomling skulle jag säga att vi gjort en godkänd säsong, men det har varit lite för mycket upp och ner, säger Primas tränare Patrik Gustavsson.

En annan nykomling, Ärla, avslutade säsongen med att spela 2-2 mot Oxelösund efter att Filip Bäckman och Simon Emanuelsson hittat nätet för hemmalaget på Åsborgen.

— Vi hade 2-1 till kort före slutsignalen, men bjöd på dagens andra baklängesmål. Mycket mer är inte att säga om matchen, säger Ärlas tränare Jocke Granberg vars adepter har imponerat stort i vissa matcher och mindre i andra.

Jag kan även, med på resan lite delaktig stolthet, berätta att IFK Eskilstunas veteraner blev Sörmlandsmästare i och med söndagens finalseger mot seriesegrarna Jäder med 4-1 på bortaplan.

— Precis som brukligt är vi bäst när det gäller som mest, säger mycket belåtne demontränaren Rune Lif som fick se Johan Carlsson göra två av finalmålen, Patrik Karlsson och Jocke Wingemark bidra med var sitt och Mikael Johansson tröstmåla för grabbarna från Kjula.

Efter att ha sett drygt 20 matcher i serien under säsongen har jag agerat enväldig förbundskapten och tagit ut "Årets lag" i Sörmlandsfyran. Det blev en svårslagen elva kan jag intyga och årets särklassiga förening, Eskilstuna Syrianska, fick med hela fem spelare medan våra övriga sex lag fick med en spelare var. Jag påstår inte att det är seriens elva bästa spelare, men de aktuella killarna har imponerat på laguttagaren när han besökt arenorna runt om i länet.

Stenbäcks elva

Målvakt: Adam Wallström, Malmköping.

Backar: Joachim Lönn, Triangeln, Filip Bäckman, Ärla, Sebastian Gustavsson, Viljan, Niklas Qvarfordt, Primavera.

Mittfältare: Oliver Mäntykorpi, Stallarholmen, , Emil Ericson, Syrianska, Oliver Podmenik, Syrianska, Lion Toma, Syrianska.

Forwards: Sasa Plavsic, Syrianska, Antonius Alias, Syrianska.

Till sist vill jag passa på att tacka alla sympatiska tränare, ledare, spelare och funktionärer jag kommit i kontakt med under säsongen och från hjärtat skicka ett "kom igen" till eldsjälarna i anrika Flens IF som såg sig tvungna att slänga in handduken efter en turbulent start på våren.

Det här har varit ett kalaskul uppdrag!

Hur bevakningen av Sörmlandsfyran ser ut nästa säsong står skrivet i stjärnorna, men jag hoppas återkomma här i bladet i någon form även framöver.

Glad vinter på er.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Sportfotboll
Relaterat

Mest delat denna vecka