Johan Bennäs Viljan gjorde en bra andra halva av säsongen men läget i somras var för dåligt för att laget skulle kunna rädda nytt kontrakt. Foto: IK Viljan

Viljan trillade ur division 2

Fotboll

Viljan gjorde en rejäl uppryckning under höstsäsongen i division 2. Men i slutändan räckte det ändå inte till nytt kontrakt.

— Jättesurt. Några uddamålsförluster på våren plus två matcher på hösten där vi inte riktigt var där blev avgörande, säger målvakten Ulrika Settle.

Efter att Tun vunnit med 4–1 hemma på lördagen, och tänkbara räddningsplankan Dalhem som väntat besegrat jumbon Marieberg, slutade Strängnäslaget näst sist och därmed blir det nerflyttning till trean.

Tun hade 1–0 i halvtid vilket blev 2–0 innan Julia Schramm Hellmark reducerade och Viljan fick nytt hopp.

— Men tyvärr fick de straff bara några minuter senare och gjorde 3–1. Vi spelade dessutom jättebra i slutet av första halvleken utan att få utdelning medan flera av Tuns mål kändes slumpartade, bland annat någon styrning, säger Ulrika Settle.

Tränaren Johan Bennäs fick fart på Viljan som låg klart sist vid sommaruppehållet. Man var uppe på fast mark en kort stund under hösten men tappade i de sista omgångarna.

— Matchen mot Lidingö och den här mot Tun är väl de under hösten som vi inte kan vara nöjda med, anser 44-åriga bollmotaren Settle som inte har några planer på att lägga handskarna på hyllan.

— Nej, jag siktar på att fortsätta spela nästa år också.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

IK ViljanSportfotboll
Relaterat

Mest delat denna vecka