Grzegorz Walasek, Matej Zagar, Linus Eklöf, Jerker Eriksson, Stefan Jarl och Robert Henderson var några av dem som var på Pitcher's under måndagskvällen. Foto:

Walasek får chansen hemma

Speedway
annons

Under tisdagskvällen väntar den första SM-semifinalen mellan Masarna och Smederna. Dagen efter är det retur i Eskilstuna och då får Grzegorz Walasek, som inte kör i Avesta, chansen på reservplats.

I kväll smäller det på masmark när tejpen går upp för det stekheta semifinalmötet mellan två av speedwaysportens stora antagonister.

Smederna har nästan fyllt tre bussar till bortamötet med Masarna. Lägg därtill att det säkert är en hel del intresserade som tar sig dit på egen hand. Stödet kan bli guld värt mot ett Avestalag som hittills varit urstarkt på sin hemmaoval.

— Alla sju gubbarna måste göra en bra match och vara med och bidra. Vi måste starta och få till första sväng bättre än när vi var där i serien. Då kan vi lösa det, säger smedlagledaren Stefan Jarl.

Till tisdagskvällens kamp har Smederna satt upp Andrej Karpov i laget. Till onsdagens retur på hemmaplan är han inte med i den aviserade startsjuan utan ersätts av Grzegorz Walasek. Masarna har samma manskap i båda matcherna men en del västskiften.

Under måndagskvällen hade Smederna en liten sammankomst på Pitcher's i Eskilstuna där mat och tv-speedway stod på programmet. Då var Matej Zagar, Linus Eklöf och Walasek på plats liksom ordföranden Håkan Ringkvist samt lagledarduon Jerker Eriksson/Stefan Jarl.

Semifinallagen

Dessa laguppställningar är aviserade till tisdagskvällens match i Avesta:

Masarna:

1) Tai Woffinden

2) Linus Sundström

3) Przemyslaw Pawlicki

4) Artur Czaja

5) Antonio Lindbäck

6) Kim Nilsson

7) Joel Andersson

Smederna

1) Michael Jepsen Jensen

2) Andrej Karpov

3) Andzejs Lebedevs

4) Mikkel Michelsen

5) Matej Zagar

6) Linus Eklöf

7) Pontus Aspgren

Dessa laguppställningar är aviserade till onsdagens retur i Eskilstuna:

Smederna

1) Michael Jepsen Jensen

2) Pontus Aspgren

3) Andzejs Lebedevs

4) Mikkel Michelsen

5) Matej Zagar

6) Grzegorz Walasek

7) Linus Eklöf

Masarna

1) Przemyslaw Pawlicki

2) Artur Czaja

3) Tai Woffinden

4) Linus Sundström

5) Antonio Lindbäck

6) Joel Andersson

7) Kim Nilsson

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

SmedernaSportspeedway
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka