• Svenska mästaren i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen Thomas Thunström i sin vita Citroen DS3 R5 med Jörgen Lindahl i högerstolen.
  • Pelle Wilén Strängnäs AMS med Martin Holmdahl vid noterna i sin Toyota Corolla, bärgade hem en Bronspeng till Eskilstuna
  • Harry Joki i sin Volvo 240 som var nöjd med sin prestation tillsammans med Toni Sundqvist som co-driver.
1/

Wilén bronsmedaljör i Rally-SM

Bilsport
annons

East Sweden Rally i Linköping blev en tuff tävling med nästan halva startfältet på brutit-listan efter målgång. Hala vägar och svåra förhållanden var orsaken som även totalsegraren Pontus Tidemand vittnade om.

Tätstriden skulle stå mellan Pontus Tidemand och vår juniorvärldsmästare PG Andersson. PG visade klass redan i inledningen och ledde innan han slog i en sten och knäckte en bärarm. Det gav fritt spelrum för Pontus Tidemand som såg Linköpings SM-final som viktig träning inför VM-finalen i Wales om några veckor.

Årets guldmedaljör i den här trimmade fyrhjulsdrivna klassen blev Smedjebackens Thomas Thunström efter ett år av konstant poängplockande och få misstag knep han sitt efterlängtade guld. Här körde även Algot Öberg från Eskilstuna MK i sin inhyrda Ford Fiesta R5 och gav den en chans till. Men även denna gång blev det tekniska bekymmer med bromsarna redan på fredagskvällen och Algot kastade in handduken. Mattias Adielsson (Göteborg) och co-drivern Andreas Johansson från Eskilstuna MK kom till start för att utmana om totalsegern i SM, men tyvärr blev det motorras med hål i motorblocket där det läckte ut olja som tog eld. Så där gick medaljchansen upp i rök.

— Vi är besvikna och guldet hade vi i stort sett klart då konkurrenterna föll tillbaka i listan, men så hände det här, säger en besviken Andreas Johansson som tillsammans med Mattias åker ner till Italien på tisdag för att vara med under EM-tävlingen nästa helg för att träffa folk för framtida satsningar.

I den trimmade tvåhjulsdrivna klassen kom Pelle Wilén från Strängnäs AMS till start med siktet högt ställt med avancemang från den bronsplats han hade innan start. Martin Lundkvist från Fagersta i VW Golf var mannen att slå men det räckte inte hela vägen denna gång för Pelle och Martin Holmdahl.

Robin Sandberg hade guldet i sin hand innan start men var med om en otäck olycka på lördagen där han och kartläsaren hamnade på sjukhus efter en vådlig krasch. Det såg allvarligt ut med livshotande skador men dessbättre rapporterades det om positiva återhämtningar. Guldet gick till Martin Lundkvist som hellre hade haft en fight än att ta hem guldet på det här viset. Pelle Wilén stannade på bronsplats efter att Sandberg tog silvret från sjuksängen. I samma klass blev Eskilstunaboende Harry Joki femma.

— Vi vill tacka alla som ställt upp på oss under säsongen, trots tre nollade tävlingar. Vi kommer igen starkare nästa säsong, kommenterar Pelle som även skickar sina tankar till Robin Sandberg med team efter den otäcka kraschen.

PIERRE SKYTT

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

SportRally
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka