• Pelle Wilén har tagit täten i A-finalen som han vann. Foto:
  • Pelle Wilén var förstås nöjd efter att ha blivit historiens första segrare i Mittmedia folkracecup. Foto:
1/

Wilén historisk vinnare i Borlänge

Folkrace

Pelle Wilén från Eskilstuna fortsätter att skörda framgångar. Den här gången blev han historisk vinnare av den första upplagan av Mittmedia folkracecup.

De var i söndags som tävlingen avgjordes i Borlänge.

– Det är en nystartad serie med gamla TV-profilen Jonas "Heavy" Stentäpp i spetsen. Jonas, tillsammans med Mittmedia, har sett till att alla deltävlingar livesänts på webben vilket har varit otroligt bra, berättar Wilén och fortsätter:

– Det roliga med den här nya cupen var att man kunde samla poäng under 15 tävlingar runt om i landet under året och endast de tre bästa resultaten räknades så man behövde inte köra alla tävlingar.

De 30 bästa seniorerna blev sedan inbjuda till en finaltävling där även de 18 bästa dam/veteran- och de 18 bästa juniorförarna fick vara med och slåss om segern i sina respektive klasser.

Väl framme i finalen nollställdes alla poäng. Fyra kvalomgångar skulle köras, därefter gick de tolv bästa vidare till två semifinaler där ettan, tvåan och trean gick vidare till A-final.

– Jag lyckades komma tvåa, etta, tvåa och etta i kvalen, säger Pelle som sedan vann semifinalen.

När det hela skulle avgöras i finalheatet var Pelle, som kör för Strängnäs AMS, starkast där också.

– Det kändes ju jättebra så klart. Det är kul att vinna, så jag blev historiens första segrare av Mittmedia folkracecup, säger en nöjd Wilén.

– Inför finalen hade 75 000 personer sett livesändningarna. Även finalen livesändes och hade intervjuer. Det är otroligt stort för att vara en så enkel sport som folkrace. Hoppas de bygger vidare på det här nästa år.

Damklassen vanns av Ida Törnhult och juniorklassen av Felix Granlund.

Pelle Wilén tävlade även i Askersund under lördagen och då slutade han trea med en krokig bakaxel. För tre veckor sedan vann han en tävling i Hedemora.

– Är glad att jag satsade på folkrace i år. Nu har jag vunnit den största tävlingen (Semesterracet i Vimmerby i somras) och den bästa cupen just eftersom alla tävlingarna varit livesända.

Under hösten väntar ytterligare styrningar för Wilén. Höjdpunkten blir NGK-Masters i Karlstad 20 oktober. Flera motorprofiler bjuds in och klart är att exempelvis Johan Kristoffersson finns med i år. Enligt säkra källor ställer förmodligen även Petter Solberg upp.

– Den tävlingen har jag fått köra innan som rallyförare också, säger Pelle.

För vintern har han ännu inget bestämt.

– Rallycrossen var jättekul men det kostade.

Läs mer om dessa ämnen

FolkraceSport