Matej Zagar står i centrum inför Smedernas semifinal mot Masarna. Efter maximala 15 poäng i Målilla senast och seger i lördagens GP är slovenen världens hetaste förare just nu. Foto:

Zagars besked till fansen: "Jag vill stanna i Smederna"

Speedway
annons

Magisk i Målilla och kung i lördagens GP-race. Under måndagen laddade Matej Zagar i Eskilstuna inför veckans semifinaler mot Masarna.

— Jag är den mest erfarne föraren men inte alltid den med bäst resultat. Styrkan är att vi kör som ett lag, säger Zagar.

Världens just nu hetaste speedwayförare ställer glatt upp på bildtagning efter att hans mekaniker, exklusivt för Eskilstuna-Kuriren, rullat in superhojen på Fristadstorget under måndagskvällen. Trots en massiv huvudvärk är Matej Zagar på gott humör. Inte konstigt kanske med tanke på den senaste tidens uppvisningar. Först körde 34-åringen Smederna till semifinal efter en fenomenal uppvisning och maximala 15 poäng borta mot Dackarna och i lördags vann han Teterows GP, hans fjärde seger hittills i karriären.

— Det har varit två år utan vinst och jag har jobbat hårt. Formen har varit bra hela säsongen men utan bra cyklar är det ingenting. Nu hade jag samma cyklar som i Målilla, säger Zagar som ser fram emot semifinaldubbeln mot Masarna.

— Vi ville så gärna gå till semi och hade pressen på oss i Målilla. Nu har vi ingen press på oss alls. Vi vet att vi kan göra något bra och Masarna kanske kan ha en dålig dag.

Matej Zagar, från den slovenska huvudstaden Ljubljana, har gjort en riktigt bra säsong för Smederna och toppat formen ännu mer lagom till slutspelet. Känslan är att han blivit en peppande pappa i depån och en riktig lagåkare på ovalen.

— Jag är den mest erfarne föraren i det här laget men inte alltid den med bäst resultat. Varje lag behöver någon som visar vägen och jag har inga problem med om de vill kalla mig pappa, säger Zagar och skrattar innan han fortsätter:

— Vår lagledare Jerker gjorde ett väldigt bra jobb i Målilla. Han gav oss goda tips och spelade en bra roll. Speedway är en lagsport och vi gav 110 procent senast.

Kan ni ta guld?

— Det skulle vara en dröm som blir sann. Alla jobbar för varandra, det kanske är nyckeln till framgång.

Stannar du i Smederna nästa år?

— Jag vet ingenting än men jag vill stanna om klubben vill ha mig. Det är den bästa klubben någonsin för mig i Sverige, säger Zagar och sneglar mot Håkan Ringkvist.

Ordföranden svarar snabbt på frågan om Smederna vill behålla Zagar.

— Yes, säger Håkan och skrattar.

— Bra, svarar Matej med ett leende.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

SmedernaSportspeedway
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka