Zourab Tsiskaridze i AFC under den allsvenska säsongen 2017.

Zourab Tsiskaridze på plats i Saudiarabien hos nya klubben

Fotboll

Under tisdagen skrev vi om att den karismatiske mittbacken Zourab Tsiskaridze som lämnar AFC Eskilstuna. Nu är han på plats hos sin nya klubb – i Saudiarabien. Och hans tidigare klubbkompis flyttar till Grimsby Town.

Nu står det klart att AFC:s tidigare mittback Zourab Tsiskaridze flyttar till Saudiarabien. Hans nya klubb blir Al-Hazem som parkerar sig på 14:e plats i landets förstadivision. Mittbacken ansluter som bosman.

– Jag är otroligt glad då jag kan berätta att jag klar för Al Hazem. Det här blir mitt sjätte Premier League-äventyr i sex olika länder. Arbetet börjar nu, skriver han på sitt instagramkonto.

Zourab Tsiskaridze är klar för ny klubb.

Zourabs tidigare lagkamrat i AFC, Ludvig Öhman Silwerfeldt, som senast spelade i Brommapojkarna och som gjorde ledningsmålet för sitt lag i den andra kvalmatchen mot AFC, har hittat en ny klubb. Mittbacken har skrivit på för Grimsby Town som ligger i den engelska fjärdeligan.

Tidigare AFC-spelaren Ludvig Öhman Silwerfeldt, som senast spelade i BP, är klar för engelska Grimsby Town.

I Grimsby finns även två andra med Eskilstunakoppling, nämligen den tidigare AFC-tränaren Michael Jolley och yttermittfältaren Andrew Fox. Lägg därtill den förre Örebrospelaren Sebastian Ring som anslöt till klubben för två veckor sedan.

– Det är ett bra steg i min karriär och jag ser det som en möjlighet att utveckla mig till en bättre spelare. Det ska bli härligt att ta på mig fotbollsskorna och ge mig ut på planen igen, säger 27-åringen till klubbens hemsida.

Förre AFC-tränaren Michael Jolley som numera är verksam som tränare i Grimsby Town. Foto:

Tränaren Michael Jolley kommenterar själv värvningen så här:

- Han gjorde det extremt bra för mig under min tid i Sverige. Vi har jobbat väldigt hårt över en lång period för att få hit honom, säger han till Fotbollskanalen.

Ludvig Öhman Silwerfeldt har skrivit ett kontrakt med sin nya klubb till sommaren 2021.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

AFCSportfotboll
Relaterat