12 års fängelse för mordförsök med järnrör

Strängnäs

En 45-årig man i Strängnäs döms till fängelse och utvisning efter att ha försökt döda sin fru genom att slå henne med ett metallrör och hugga henne med kniv. Orsaken ska ha varit svartsjuka.

Det var den 27 januari som mannen anföll kvinnan som han bodde tillsammans med i Strängnäs. Han ska ha huggit henne med en kniv i ryggen och slagit henne i huvudet med ett järnrör som han använde som gymredskap. Kvinnan fick livshotande skador i form av en öppen skallfraktur. Knivhuggen orsakade blödningar och lungkollaps, också dessa skador var livshotande.

I förhör har mannen uppgivit att han misstänkte att hans fru träffade en annan man. Han har bland annat spelat in ett samtal när hon pratar ömt med någon annan. När han konfronterade henne hävdade hon att det var en bror eller än kär vän, men mannen trodde henne inte. Han hävdar att hon då blev arg och kom emot honom med en kniv, och att han slog henne med järnröret i självförsvar. Kvinnan fortsatte att skrika, och då tog han med henne in i sovrummet och tejpade för hennes mun med silvertejp. Han sa först att han inte minns att han huggit henne med kniven, men ändrade sig sedan och sa att hon sagt något kränkande till honom och att det var därför han huggit henne.

Det var han själv som ringde efter ambulans, men han greps genast när polisen kom till platsen. Mannen hade då gömt kniven, men med hjälp av en polishund kunde den hittas.

Parets två barn var hemma när det hände. Den ena låg och sov men den andra var vaken, blev rädd när hen fick syn på allt blod och låste in sig på toaletten. Barnen togs omhand av socialtjänsten och placerades i familjehem.

Mannen har nu dömts av Eskilstuna tingsrätt till 12 års fängelse och utvisning. Han ska också betala ett skadestånd på 135 000 kronor till sin fru.

Artikeln uppdateras.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

SträngnäsBrottKrimmord

Mest delat denna vecka

Relaterat