Strängnäsbon dömdes i Eskilstuna tingsrätt. Foto:

41-åring sparkade sin före detta partner i magen

Strängnäs

En Strängnäsbo har dömts till villkorlig dom och samhällstjänst efter att ha slagit och kränkt en kvinna som han haft en relation med. Han ska också betala ett skadestånd till henne.

Det var i november 2016 som den 41-årige Strängnäsbon hamnade i bråk med kvinnan. De var tidigare ihop under flera år och har ett barn tillsammans. Vid tidpunkten hade de dock gjort slut och flyttat isär, men mannen kom på besök i bostaden.

Enligt domen ska bråket ha börjat när det kom ett meddelande till kvinnans telefon som låg på ett bord. Mannen fick syn på en bild av en annan man och misstänkte att hon hade inlett en relation med honom. Han blev svartsjuk och började gå igenom hennes telefon.

Enligt kvinnans vittnesmål ville hon då gå därifrån, men 41-åringen ska ha stoppat henne. Hon berättar att han sedan sparkade henne i magen, knuffade henne flera gånger och tog strypgrepp om hennes hals. Samtidigt befann sig deras gemensamma barn i rummet intill. När hon försökte skrika höll han för hennes mun, och han ska ha tryckt handflatan så hårt mot hennes ansikte att läppen sprack.

Efter ett tag lugnade mannen ner sig, och båda gick och la sig. Följande morgon fortsatte bråket och han knuffade henne flera gånger. Hon ringde då en släkting som i sin tur ringde polisen. På grund av misshandeln hade kvinnan ont i magen, blåmärken runt halsen och svårt att svälja, men ingen av skadorna gav några bestående men. Mannen erkände att han sparkat kvinnan.

Tingsrätten i Eskilstuna anser att mannen, förutom den fysiska misshandeln, utsatt kvinnan för kränkande och förnedrande behandling. 41-åringen har därför dömts för misshandel och ofredande. Straffet blir samhällstjänst i 75 timmar och behandling inom frivården i ett och ett halvt år. Mannen ska också betala 15 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Läs också

( 11 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna TingsrättSträngnäsDommisshandel
Relaterat

Mest delat denna vecka