– Självklart ett mycket allvarligt brott, vi ska göra allt vi kan för att lösa det, säger förundersökningsledaren Eva Tördahl.

Det var vid 03.30-tiden som polisen fick larm om att en kvinna i 90-årsåldern blivit utsatt för ett rån i sin villa i Djupvik, ett populärt sommarstugeområde, öster om Strängnäs. 

En gärningsperson ska ha tagit sig in i bostaden genom ett fönster och därefter attackerat kvinnan med ett slag i ansiktet så att hon började blöda. 

När polisen anlände till platsen kunde man konstatera att kvinnan var i så pass dåligt skick att hon fick transporteras till sjukhus med ambulans. 

– Hon är hörd en gång, men vi kan förhoppningsvis snart kunna prata mer med henne, säger Eva Tördahl.

Hur mår kvinnan?

– Hon är förstås väldigt skärrad, men blev under tisdagen utskriven från sjukhuset.

Fick rånaren, eller rånarna, med sig något gods?

– Det är inget jag vill kommentera. Men en teknisk undersökning är gjord på platsen och kvinnans grannar har fått meddelanden från oss i sina brevlådor. De som sett eller hört något ombeds att kontakta oss.

Trots att polisen sökte med bland annat en hundpatrull i området har ingen person kunnat gripas, i stället hoppas polisen på tips från allmänheten.

"Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som har sett någon person, personer eller fordon som kan sättas i samband med händelsen i Djupvik mellan klockan 03:00 och 05:00", skriver polise.

Eva Tördahl nås via polisens växel, 114 14.