I fjol hade korv- och brödfestivalen 4000 besökare, och det stod tidigt klart att även årets festival skulle generera mycket folk.

‒Det är ett par tusen personer här just nu och folk kommer och går hela tiden, säger Lasse Dahlén från Köttbutiken Millert och Dahlén.

Köttbutiken serverade såväl korvgryta som hjortkorv och falukorv. De har spenderat de två senaste veckorna med att göra korv till festivalen.

Artikelbild

Gustav Hjelm var en av de som besökte korv- och brödfestivalen i Stallarholmen. Han valde att grilla korven själv.

Varför är det här så populärt?

‒Kombinationen korv och bröd, det är en klassiker. Men det finns också gycklare som uppträder och det här är en vinterfest, säger Lasse Dahlén.

Johan Danielsson hade åkt från Östersund för att sälja korv på festivalen. Han berättar att hans filosofi är att bara använda kött där djuren har blivit väl omhändertagna och där han känner uppfödaren.

‒Det här är en slags hästchorizo som har smak av chili och rökt paprika, berättar han medan han vänder på korvarna på grillen.

Artikelbild

Nora och Alexander Dahlin åt korv med dinkelbröd.

Anna Söderberg och Anders Johansson var två av besökarna, de hade åkt från Hölö för att besöka festivalen. De var överens om att maten de valt, falukorv med potatismos, smakade bra. De avnjöt korven på en sittplats som de lyckats hitta en bit bort från den värsta trängseln.

‒Festivalen är mycket större än vad jag trodde, säger Anna Söderberg.

Artikelbild

Hunden Nitro var nöjd efter att ha fått smaka på korven. Anna Söderberg i bakgrunden åt falukorv med potatismos.

Även deras hundar, Nitro och Julle, verkade uppskatta festligheterna.

‒De har också fått smaka på korven, berättar Anders Johansson.

En bit bort stod Susanne Eliasson och Mats Sjödén som hade med sig barnbarnen Nora och Alexander Dahlin till festivalen. De hade hoppat över de mer exotiska korvsmakerna och åt istället en vanlig korv med dinkelbröd.

Var det gott?

‒Ja! säger Nora och tar en tugga till av korven.

Gustav Hjelm och Victor Carlsson grillade egna korvar. För Victor Carlsson innebar festivalen inte bara korv, utan också ett oförberett scenframträdande.

‒Gycklaren drog upp honom på scenen, berättar Peter Sjöstedt som grillar tillsammans med killarna.

'