Ett trettiotal personer har nu anmält att de drabbats av skadegörelse under natten till söndag. Många av dem är bilägare som fått rutor och backspeglar sönderslagna. Foto:

Ännu fler har anmält skadegörelse i Finninge

Strängnäs

Antalet anmälningar efter vandaliseringsvågen i Finninge den gångna helgen växer. Det gör dessvärre inte högen med tips som polisen fått in från allmänheten.

– Tyvärr är det ännu ingen som hört av sig med anledning av det ni skrev i tidningen, säger förundersökningsledaren Elin Andersson.

Vittnen som kontaktade polisen i samband med vandaliseringen kunde lämna vissa uppgifter om signalement. Det tycks ha handlat om minst två ungdomar som dragit runt i området.

– Vi håller på att prata med vittnena igen. Men det är också jätteviktigt att folk hör av sig om de sett något som kan sättas i samband med den nattens händelser. Det kan även gälla saker de hört, betonar Elin Andersson.

– Varje liten pusselbit kan visa sig vara viktig, tillägger hon.

Är det här är ett prioriterat ärende?

– Självfallet. Det är många som drabbats och det handlar om mycket pengar.

Via sin Facebook-sida vädjar polisen också om hjälp.

I ett långt inlägg från onsdagen berättades det om att antalet fall av skadegörelse mot bilar på Nyponstigen, Svedjevägen och Timmervägen ökat till cirka 30.

– Det kom in två ärenden från Timmervägen så sent som tisdag eftermiddag, berättar Elin Andersson.

På onsdagen anmälde ett hantverksföretag att en av företagets firmabilar drabbats av skadegörelse medan den stod parkerad på Nyponvägen. Bilens blinkerslampor och bakrutor var sönderslagna. Även denna skadegörelse tros ha skett den 7 januari.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

FinningeSkadegörelse
Relaterat