Den 19 maj, på kulturdagen, kommer Arméns musikkår att gästa Strängnäs. Foto:

Arméns musikkår uppträder på Kultur 18

Strängnäs

Den 19 maj arrangeras årets kulturdag, eller Kultur 18 om ni så vill.

— Vi får en fantastisk start i och med att Arméns musikkår medverkar, säger Jannicke Fyhr på kommunens kulturkontor.

Hon sköter planeringen av kulturdagen tillsammans med kollegan Annika Busch Palm men även Agneta Klingberg, rektor på Kulturskolan, är involverad.

— Fram till den 8 april går det bra för intresserade aktörer att anmäla sig, berättar Jannicke Fyhr.

Redan i höstas berättade tidningen att Strängnäs-Malmby just den 19 maj arrangerar sprint-DM i orientering i Strängnäs centrala delar.

— Det gör att kulturdagen börjar lite senare än vanligt och kanske får en delvis annan utformning än tidigare. Vi kan till exempel inte utnyttja Ugglans park i samma utsträckning som vanligt, konstaterar Jannicke Fyhr.

Hon nämner i stället Strängnäs domkyrka, Grassagården, väderkvarnen och Västerviken som centrala platser. Dessutom medverkar Akademibokhandeln igen (se annan artikel).

— Multeum har vi som back up i fall det blir regn. Men andra halvan av maj brukar ofta bjuda på vackert väder, resonerar kulturproducenten.

Som nämndes i början ska Arméns musikkår att förgylla dagen.

— Den kommer att paradera genom stan för att avsluta med en konsert i Västerviken. Allt som allt handlar det om cirka 30 minuter. Jag tycker att det känns som en jättebra start för kulturdagen, konstaterar Jannicke Fyhr.

När det gäller programmet i övrigt finns det mycket som går att kopiera från fjolåret.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

MulteumKultur
Relaterat