I Strengnäs Tidning den 2 januari fanns det tio bilder, mer eller mindre beskurna, föreställandes olika byggnader eller platser i den kommun som vi bevakar.

Av de svar som inkom via mejl hade över hälften prickat in samtliga rätt.

Bland dessa lottades tre pristagare fram.

Arne Rutgersson från Finninge blev lycklig mottagare av tre trisslotter.

– Jag har en otursvecka bakom mig, men det kanske kan vända nu när jag får skrapa lite lotter. Att vinna är alltid kul, säger han och ler.

Sin vana trogen läste Arne Rutgersson tidningen, numera digitalt dock, vid frukostbordet den 2 januari.

– Då såg jag tävlingen. Ni hade en kul mix av bilder, konstaterar Arne Rutgersson som är född på västkusten men Strängnäsbo sedan 1975.

Numera kan han titulera sig pensionär efter ett långt yrkesliv som kommunanställd. Bland annat har Arne Rutgersson arbetat med ekonomi, utveckling och säkerhet.

– Det är väl inte arbetet i sig som hjälpte mig att pricka in tio rätt, utan att jag bott här så länge. 

Inget av motiven som gav dig huvudbry?

– Nja, svårast var hundparken, men jag brukar gå förbi där och dessutom tyckte jag mig skymta påsar för hundbajs på bilden. Folk i Strängnäs är duktiga på att plocka upp efter sig.

Svåraste motivet generellt sett var det från hundparken i Strängnäs (bild 2). Här inkom förslag som Vasavallen, Mariefreds golfbana, Hjorthagen och ett bygglovsärende vid Strandvägen i Mariefred.

Någon deltagare gick även bet på Gripsholms slott (bild 1) och Bruksvallen i Åker (bild 6).

Vinnarna togs fram efter lottning bland fullpoängarna. Suzanne Lernström, Strängnäs, och Nicklas Boström, Torshälla, får därmed dela på andrapriset som utgörs av var sin trisslott.

Vi skickar dessa med posten och säger så klart grattis!

Här är de rätta svaren: 1. Gripsholms slott, 2. Strängnäs hundpark, 3. Mälsåkers slott, 4. Kulturhuset Multeum, 5. Konstslingan vid Ulvhälls herrgård, 6. Bruksvallen, 7. Kungstornet, 8. Folkets hus i Åker, 9. Mariefreds rådhus/bibliotek, 10. Ångbåtsbryggan/Kölnholmen i Mariefred.