– Jag har förstått att det finns kandidater både på flick- och pojksidan, säger Torbjörn Pettersson, sammankallande i den jury som utser pristagarna bland idrottstalanger i Strängnäs kommun.

Tillsammans med Dag Sundin och Egon Carlzon representerar Torbjörn Pettersson Stickans minnesfond, uppkallad efter den tidigare eldsjälen i Strängnäs-Malmby, Stig Malmqvist, som avled 2011.

I juryn ingår även en representant från Strengnäs Tidning, en från Strängnäs kommun samt fyra från de lika kommundelarna (Stallarholmen, Åkers styckebruk, Mariefred samt Strängnäs/Härad/Vårfruberga).

Premiäråret 2014 utsågs gymnasten Isabella Einéus och innebandyliraren Omar Aldeeb till stipendiater.

– Omar sticker verkligen ut. Han var en talang för fem år sedan och har nu fått göra debut i A-landslaget efter att ha tvingats tacka nej två gånger, säger Torbjörn Pettersson.

2015 års priser tillföll Lucas Öhrn och Patricia Jerzak, båda fotbollsspelare medan juryn följande höst fastnade för skyttarna Jennifer Toulon och Johan Brun.

2017 premierades Sam Bingmark, ishockey, och Ida Nordström, fotboll, som i fjol följdes av Isaac Sundin Karlsson, innebandy, och Ebba Tärnfjord, ishockey.

Nu är det upp till allmänheten att nominera sina kandidater och perioden för att skrida till verket pågår till och med den 20 november.

– Ta helst med en meritlista och berätta i vilken konkurrens prestationen utförts, säger Torbjörn Pettersson.

Prisutdelningen sker för övrigt i samband med innebandymatchen Strängnäs–Sundsvall den 22 december.

Skicka era förslag till: lars.kilstrom@ekuriren.se eller info@smol.se