Albert Forsman, som bor i Sanda, kom till auktionen med bland annat sin mormor Birgitta Eriksson. Han fattade tycke för en väggklocka och en liten prydnadsmus. Foto:

Auktion lockade många till Solgården i Sanda

Strängnäs

Prylar fick nya ägare efter söndagens aktion, arrangerad av Sanda lokalförening.

Sandaborna gick man ur huse på söndagsförmiddagen, när lokalföreningen arrangerade loppis i Solgården. Besökare kom även från andra delar av kommunen och mer långväga ifrån.

Klockan tio var det visning och en timme därefter började Kjell Gustavsson ropa ut föremålen. Möblerna gick först, därefter blandade prylar och lådor paketerade med framför allt porslin, glas och övrigt husgeråd. Kön till kaffeförsäljningen var ständigt lång, och ryktet om det goda fikabrödet spred sig bland besökarna.

Anna Abrahamsson från Åkers styckebruk var lite sugen på en skål. "Den är fin men vad ska jag ha den till, egentligen?", frågade hon sig själv under visningen som föregick själva auktionen. Foto:

Sandabon Johan Johansson spanade in en fotogenlampa, innan utropen vid Solgården drog igång klockan 11 på söndagen. Han var beredd att betala några hundralappar för lampan, men hur budgivningen gick är för tidningen okänt. Tina och Kjell Qvinnström, även de boende i Sanda, hjälpte till med inspektionen. Foto:

  • Auktionsförrättare var Kjell Gustavsson. Foto:
  • Auktionsförrättare var Kjell Gustavsson. Foto:
1/