En personbil körde in i cykelförrådet på Sundbyvägen. Det är andra gången på kort tid som Esswege fastigheter råkat ut för något liknande. Foto:

Bil sladdade in i nybyggt förråd

Strängnäs

Först en traktor som rullade in i förskolan – nu en personbil som körde in i ett nytt cykelförråd. Fastighetsägaren på Tosterön har inte haft turen på sin sida på sista tiden.

För andra gången på kort tid har Esswege fastigheter AB råkat ut för fordon som gjort skada när de kört in i företagets byggnader på Tosterön.

På söndagsförmiddagen var det en förrådsbyggnad som hör till nybyggda lägenheter på Sundbyvägen som fick sin fasad förstörd, efter att en personbil sladdat in i den.

Enligt polisanmälan har ett vittne sett två män lämna platsen till fots, medan den skadade bilen lämnades på platsen. Nu försöker polisen, bland annat utifrån registreringsuppgifterna, bringa klarhet i vad som hänt.

– Det är så tråkigt, vi tycker nog att det kan räcka nu. Det är otroligt mycket jobb med försäkringsärenden, att laga och fixa, säger Anna Karlström som arbetar med administration inom Esswege.

För knappt en månad sedan var det en traktor som, av oklar anledning, rullade in i en närliggande förskolebyggnad som också ägs av företaget. Det är Svenska hem i Bromma som bygger lägenheter invid förskolan. Enligt företrädaren Johan Duvner ska traktorn i fråga inte ha haft några tekniska fel.

– Vi kan inte förklara hur det kunde hända. Vi har samlat personalen och haft en genomgång om säkerhetsfrågor. Nu avvaktar vi vad Arbetsmiljöverkets utredning leder fram till så får vi vidta eventuella åtgärder utifrån det, säger han.

Enligt både Johan Duvner och Anna Karlström pågår samtal om hur skadan i förskolans fasad ska åtgärdas.

Läs mer om dessa ämnen

Svenska hemTosteröFörskolaTrafikolycka