Bråk om dator bakgrund till misshandel

Strängnäs
annons

Tjafset om datorn började redan i skolan tidigare på dagen, och eskalerade i en misshandel i Strängnäs centrum. Nu döms två unga män.

En 17-åring som bor i Åkers styckebruk och en 19-åring som bor i Mariefred döms för misshandel, efter en händelse i Strängnäs centrum i början av året. En tredje person blev misshandlad av de båda, efter ett bråk som handlade om en skoldator.

Enligt domen tog målsäganden emot både sparkar och slag av de två, mot såväl kroppen som huvudet och ansiktet. För en av skadorna, en sårskada under ena ögonbrynet, sökte han vård på Mälarsjukhuset.

17- och 19-åringen nekar till brott, men Eskilstuna tingsrätt tror att de ljuger. Målsägandens uppgifter anses vara trovärdiga, och de styrks av två vittnen.

17-åringen, som var 16 år gammal vid gärningen, döms till ungdomsvård medan 19-åringen, som var 18 år gammal när misshandeln ägde rum, får villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Den sistnämnda döms inte bara för misshandel utan även för ringa narkotikabrott, vilket han har erkänt.

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

MariefredSträngnäsÅkers styckebrukBrott
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka