Det är inte ovanligt att skogsarbeten orsakar bränder. På grund av det torra vädret har Strängnäs kommun valt att pausa röjningar och avverkningar. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto:

Brandrisk pausar kommunens arbeten i skogen

Strängnäs

Strängnäs kommun vill inte orsaka en ny skogsbrand. Röjningsarbeten och avverkningar upphör därför tillfälligt.

Nu görs ett uppehåll i röjningsarbeten och avverkningar som pågår i kommunalt ägda skogar. Det är torkan som är orsaken till beslutet, som meddelades på kommunens hemsida under tisdagen.

Skogsarbeten är en vanlig orsak till bränder. Exempelvis anses gnistbildning från en maskin ha startat den stora skogsbranden i Västmanland 2014.

Strängnäs kommun påminner också om eldningsförbudet som fortfarande råder, trots att det regnat lokalt nyligen. Förbudet infördes den 15 maj och gäller till dess att räddningstjänsten meddelar annat.

Skogsarbetena tar vid igen när marken inte är lika torr.

Detta gäller under eldningsförbudet

I naturen och på allmän plats är det endast tillåtet att grilla i iordningställda grillplatser och i trädgårdsgrillar med icke gnistbildande bränsle så som kol eller briketter.

Inom din egen tomt är det endast tillåtet att grilla i egen iordningsställd grillplats eller trädgårdsgrill med kol eller briketter. Engångsgrillar får inte användas.

Den som använder öppen eld är alltid ansvarig för eventuella konsekvenser.

Källa: Strängnäs kommun

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäs kommunKlimatSkogsbrukbrandväder
Relaterat