Anders Solberg lämnar kommunen för den privata (bygg)sektorn. Foto:

Bygglovschef lämnar kommunen för privata projekt: Tung förlust

Strängnäs

Efter sju år som bygglovschef i Strängnäs tackar Anders Solberg för sig.

— Det är en tung förlust för oss. Han är mycket kompetent och har stor kunskap om hur kommunen fungerar, säger Marie Jonsson, chef på samhällsbyggnadskontoret.

Den 15 december börjar Anders Solberg som arbetschef för fastighetsutveckling på G Insulanders bygg AB, Mariefredsfirman som numera huserar i Strängnäs.

— Det känns jättespännande. Jag är taggad. Ska bli kul att sätta tänderna i privata projekt, säger 49-åringen med rötterna i Flen.

När slutar du på kommunen?

— Kring den 10 december, jag har lite ledighet att ta ut.

Enligt Marie Jonsson har kommunen kommit ganska långt i rekryteringsprocessen.

— Sedan i september har jag vetat om att Anders skulle sluta. Den sista intervjun med sökande gjorde vi den 10 november. Jag hoppas att en ersättare till Anders är utsedd om några veckor. Men med tanke på uppsägningstider kan den personen troligen inte börja här förrän nästa år med tanke på uppsägningstider.

Anders Solberg driver även en biltvätt nära Kilenkrysset i Strängnäs.

— Det är en fritidssysselsättning och utgör absolut ingen konkurrerande verksamhet. Han har varit öppen med sitt företag och det är inget vi haft några synpunkter på, kommenterar Marie Jonsson.

Med tanke på att han lämnar er för ett privat företag kanske en jävsituation skulle kunna uppstå?

— Den saken har både vi och Anders förstås tänkt på. Skulle Insulanders inkomma med ett ärende går dessa via andra handläggare och därifrån till mig och samhällsbyggnadsnämnden. Men under den här korta perioden har det inte varit aktuellt. Mikaelsgården, som företaget köpte i fjol, har inte alls kommit så långt i processen.

Efterträdaren till Anders Solberg ärver den officiella titeln enhetschef för bygglov och kartmätning.

— Jag har 19 personer under mig, säger Solberg.

Jonas Boklund, delägare på G Insulanders bygg AB, kommenterar:

— Vi har också tänkt på att det kan bli snack om jäv. I den situationen vill vi inte hamna. Vi har förresten inga bygglovsärenden hos Strängnäs kommun just nu.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäs kommunSträngnäsBygg

Mest delat denna vecka

Relaterat