I juli 2017 brandskadades en byggnad som järnvägsföreningen använde som personalutrymme och förråd för bland annat uniformer. Resterna har rivits och nu ska det byggas nytt. Foto:

Damerna får eget rum i nya bygget

Mariefred

Nya, bättre personalutrymmen väntar Östra Södermanlands järnväg efter branden som drabbade föreningen förra sommaren.

Baracken från 1970-talet, delvis eld- och rökskadad efter branden i juli 2017, har rivits – och en ny byggnad ska uppföras.

– Äntligen! Det blir i stort sett likadant som den förra, i alla fall till det yttre. Den stora skillnaden är att vi bygger bättre omklädningsrum. Vi tar höjd för att fler tjejer ska engagera sig i föreningen. Därför blir det separata dam- och herromklädningsrum med duschar, berättar John Hamrin, vice ordförande i järnvägsföreningen.

John Hamrin, ÖSLJ:s vice ordförande.

Elden, som förstörde delar av själva byggnaden och bland annat uniformer som förvarades i den, startade i en bil som stod parkerad intill. Inledningsvis rubricerades händelsen som mordbrand, men brandorsaken har inte kunnat fastställas.

– Omkring 50 procent av byggnaden var brandskadad, som tur är har det ändå gått att använda duschar och toaletter. Hela huset var rökskadat, men vi som håller på med ånglok är ju vana vid att lukta rök, säger John Hamrin.

Riv- och byggarbetena kom i gång vid månadsskiftet, efter att försäkringsbolaget gett klartecken.

– De står för största delen men vi får gå in med 150–200 000 kronor. Det är mycket pengar för vår förening men vi har budgeterat för det, säger John Hamrin, som passar på att informera om att taket på lokstallet också renoveras efter läckage i skorstenen.

– Det arbetet håller på att avslutas nu.

Branden startade i en personbil som stod parkerad invid byggnaden, som nu har rivits för att ge plats åt en ny. Foto: