Fogdön växer och hembygdsföreningen, som har många aktiva medlemmar, har ett varierat och brett program året om.

­– Alla jobbar ideellt och det svetsar samman folk. Vi gör och ger en hel del, men får också väldigt mycket tillbaka, säger tidigare ordföranden Anna-Stina Gustafsson.

Förra året gav föreningen ut det första numret av tidningen Möt Fogdön, som skildrar en del av livet på den idylliska halvön.

Artikelbild

| Anna-Stina Gustafsson, Rolf Persson och Lilian Granbeck är glada över att ha så engagerade medlemmar och ser ljust på Fogdöns framtid.

– Som förening representerar vi såväl Fogdö, som Vansö och Helgarö, med aktiviteter året om. Vi har många publika evenemang, som kröns med våra välbesökta kulturdagar i augusti, säger Fogdöprofilen Rolf Persson.

Under våren erbjuds hembygdsföreningens medlemmarna bland annat köraktiviteter, fågel- och akvarellkurser samt historisk forskning.

– En hembygdsförening ska ha tentaklerna ute och ständigt knyta nya kontakter, säger Lilian Granbeck och fortsätter:

– Vi vill vara en motor i bygden och det märks att våra medlemmar vill att vi ska finnas till. Vi får ofta uppskattning och beröm för våra arrangemang och vi vill gärna att fler Strängnäsbor ska hitta hit, säger hon.

Det är Företagarna och Strängnäs kommun som vill lyfta fram det lokala föreningslivet på Strängnäs resecentrum. I mars har Strengnäs Tidnings läsare kunnat nominera föreningar som de vill se porträtterade. 20 föreningar har valts ut, och det är dessa som nu presenteras närmare i tidningen. När samtliga 20 artikeldelar är publicerade öppnar omröstningen, som sedan pågår till 12 maj.