Jobbrum och Jobbchansen är en aktivitet på Jobbtorg i Strängnäs som är öppen för alla i kommunen som vill söka arbete eller studier. Under våren har aktiviteten arrangerats en gång i månaden och tanken är att den arbetssökande ska få chans att träffa coacher, samt studie- och yrkesvägledare för att bolla tankar och mål kring studier och arbete. Evenemanget är ett samarbete med Arbetsförmedlingen och viktigast av allt är att flera rekryteringshungriga företag medverkar vid varje träff.

– Det är lite som att gå på en rekryteringsmässa i miniatyr. Företagen som finns på plats är här för att anställa och förutsättningarna för de som söker jobb är goda, säger Ulrika Blom.

Under vårens Jobbrum och Jobbchansen har fem–sex företag varit på plats varje gång för att få direkt kontakt med potentiella medarbetare. Av de 400 personer som besökt aktiviteten har företagen valt att gå vidare med en fjärdedel.

Artikelbild

Ulrika Blom är coach på Jobbtorg.

– Det ser vi som en mycket bra siffra och det visar hur viktigt det är att arbetssökande och arbetsgivare möts. Att få chansen att presentera sig direkt är vinnande och det är när människor möts som det skapas nya möjligheter, säger Ulrika Blom.

Det är ofta vinnande att våga gå fram och presentera sig

Ulrika Blom, coach på Jobbtorg.

De rekryterande företagen finns inom flera olika branscher vilket ger en stor bredd med olika yrken som behöver tillsättas. På fredag finns bland andra callcenterföretaget Transcom, bemanningsföretaget Arena personal, samt restaurangerna McDonalds och Father Steakhouse på plats. För den som går i tankar om att starta eget finns chans att bolla idéer med representanter från Nyföretagarcentrum.

Har du något bra tips till arbetssökande som ska vara med på fredagens Jobbrum och Jobbchansen?

– Det är ofta vinnande att våga gå fram och presentera sig och prata med företagen på plats. Det gör inget om man är nervös, det är alla i början.

Under rekryteringstillfället sätter också Jobbtorg upp mängder med jobbannonser från Platsbanken som är sökbara i Strängnäs med närområde.

– Det här är ett lugnare alternativ till en stor rekryteringsmässa och jag tror att en av framgångsfaktorerna med aktiviteten är att vi kan samverka direkt med näringslivet. Det tar det till en högre nivå och ökar möjligheten för arbetssökande och företag att träffas. Det ger resultat, säger Ulrika Blom.