2018 i bilder – kvartal 3: Domkyrkokuppen dominerade nyhetsflödet

Strängnäs

Pigga hundraåringar, förödande torka och en internationellt uppmärksammad juvelstöld.

Den 26 juli hölls den första kappseglingen i Hundraåringarnas regatta. Det vankades uppvisning nära ångbåtsbryggan. Omkring 25 båtar deltog i tävlingen/rekordförsöket där båtarna behövde ha minst ett helt sekel på nacken. Foto:

Den 1 september anordnades kungligt veteranmopedrally i Mariefred Foto:

Den 27 september invigs Skogskullens äventyrspark och leksugna elever från närliggande Finningeskolan får nöjet att premiäranvända den. Foto:

Den 18 september träffade tidningen innebandyspelaren Rasmus Larsson som efter sju år i Umeå flyttat hem till Sörmland. Han valde att skriva på för allsvenska Strängnäs IBK. Foto:

Vid lunchtid tisdag den 31 juli slår tjuvar till mot Strängnäs domkyrka och stjäl Karl den IX:s och hans hustru Kristina den äldres begravningsregalier, en ovärderlig kulturskatt från tidigt 1600-tal. Foto:

Den ihållande sommarvärmen och bristen på nederbörd ställer till det för många lantbrukare. Den 31 juli träffar vi Caroline Parneus, som berättar om det ansträngda läget på gården Kungsberg utanför Strängnäs. Foto:

Genom Frivilligcentralen i Strängnäs fick Elisabeth Pettersson kontakt med äldreboendet Mariagården. Där löser hon korsord med en grupp på upp till fem boende tre dagar i veckan. När tidningen hälsade på den 17 september var Birgit och Maria som vanligt på plats för att lösa ordgåtorna. Foto:

Den 20–21 arrangeras Nordiska mästerskapen i Foodtruck i Mariefred. Evenemanget är en total publiksuccé och under tävlingen prisas tidningens samarbetspartner Culinary craft Foto:

Den 17 september flyttar klassrummet ut i Stadsskogen. Leo Hellstrand Pilt, Tara Korpy och Edvin Ramic går Europaskolan Rogges spetsutbildning i matematik och naturorientering. Det innebär att de läser extra mycket matte och NO Foto:

Den 19 september uppvaktas Maj Lundkvist på sin 105-årsdag. Kommunalrådet Monica Lindell Rylén är bara en av många gratulanter som kommer till Kristinagården med blommor. Foto:

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäs
Relaterat