– Det här föreningen är världsbäst. Vi har ett härligt driv i klubben med många fantastiska barn, ungdomar och föräldrar som alla bidrar i en positiv riktning, säger SIBK:s ordförande Maarit Nilsson.

Hon har själv spelat innebandy och gillar sporten skarpt.

– Ja, det var för så där hundra år sedan. Jag var med och bildade damlaget i Torshälla och spelade med den första årskullen. Efter flytten till Strängnäs 1999 har jag tränat pojkar 01-00 under åtta år.

Artikelbild

| Maarit Nilsson, ordföarnde i SIBK.

Maarit Nilsson tycker det är roligt att intresset för sporten är så stort i Strängnäs och gillar att föräldrar tar sig tid att komma till hallarna för att kolla när barnen tränar och spelar match.

­– Vi har många eldsjälar i SIBK och en väldigt bra organisation. Vi har hängt med bra i utvecklingen och jag tycker att vi har ett fräscht koncept som jag hoppas att folk gillar.

Är det något som Maarit Nilsson saknar är det fler utövande tjejspelare och så klart hallar att spela i.

– Vi skulle behöva två nya hallar i kommunen. Där har vi en flaskhals och det sätter begränsningar för våra möjligheter att växa.

Artikelbild

| Maarit Nilsson är både glad och tacksam för alla engegerade barn och föräldrar i klubben.

Chansen för SIBK att bli framröstad till en plats på Strängnäs resecentrum ser Maarit Nilsson som ett bra skyltfönster.

– Vi har etablerat ett topplag i allsvenskan och det är värt all uppmärksamhet, säger hon.

Det är Företagarna och Strängnäs kommun som vill lyfta fram det lokala föreningslivet på Strängnäs resecentrum. I mars har Strengnäs Tidnings läsare kunnat nominera föreningar som de vill se porträtterade. 20 föreningar har valts ut, och det är dessa som nu presenteras närmare i tidningen. När samtliga 20 artikeldelar är publicerade öppnar omröstningen, som sedan pågår till 12 maj.

joakim.serrander@ekuriren.se