Nu börjar en intensiv period för medlemmarna i Åkers hembygdsförening. Utställningsverksamheten ska byggas om och det familjevänliga valborgsfirandet, med fackeltåg till Engelska parken, håller som bäst på att förberedas.

– Vår högsäsong är från april till november och under den tiden har vi närmare 50 olika aktiviteter, säger föreningens Sven-Arne Ardell.

Han är, liksom föreningskamraten Pehr Bengtsson och ordföranden Pelle Johansson, stolt över vad de åstadkommer och tycker att de har något att erbjuda besökare och ortsbor i alla åldrar.

– Om inte hembygdsföreningen funnits så hade det varit stendött i Åker, säger Sven-Arne Ardell.

Trion är påtagligt glad över nomineringen och hoppas så klart få en plats i resecentrum.

– Vi är kanske inte den snabbaste racerbilen, utan mer ett ånglok som tuffar på och jag vet att vi är en fast punkt i tillvaron för många som bor i Åker, säger Pehr Bengtsson.

Det är Företagarna och Strängnäs kommun som vill lyfta fram det lokala föreningslivet på Strängnäs resecentrum. I mars har Strengnäs Tidnings läsare kunnat nominera föreningar som de vill se porträtterade. 20 stycken har valts ut, och det är dessa som nu presenteras närmare i tidningen. När samtliga 20 artikeldelar är publicerade öppnar omröstningen, som sedan pågår till 12 maj.