Lena Rundberg står på För kyrkan i Stallarholmens lista till kyrkofullmäktige. Foto:

Fler partier att rösta på i Stallarholmen

Stallarholmen
annons

Till förra mandatperioden fanns det bara ett alternativ att rösta på till kyrkofullmäktige i Stallarholmens församling. På söndag får För kyrkan i Stallarholmen konkurrens av två nykomlingar i sammanhanget.

Sverigedemokraterna och Öppen kyrka – en kyrka för alla, utmanar styrande För kyrkan i Stallarholmen om de 19 platserna som ska besättas i kyrkofullmäktige.

Lena Rundberg, som står på centerns lista till stiftsfullmäktige, kandiderar även i år på samlingslistan till styrande För kyrkan i Stallarholmen.

Till detta val är ni inte längre enda parti att rösta på, hur ser du på konkurrensen?

— Det är övervägande positivt. Med fler valalternativ så hoppas jag att fler går och röstar. Det behövs ett större valdeltagande. Kyrkovalet är för viktigt för att glömmas bort.

Vad har ni åstadkommit under mandatperioden?

— Vi har aktivt jobbat med att bli mer tillgängliga för våra församlingsbor. Vi har numera en person delvis anställd och på plats vid Mötesplatsen i Gula industrihuset. Vi har försökt och även blivit mer öppna. Sedan en tid har vi ett uppslag i tidningen Gilla Stallarholmen, för att bli mer synliga.

En ny kyrkoherde ska utses i er församling till kommande mandatperiod. Vilka egenskaper ska hen ha?

— Det ska vara en öppen person som vill vara med ute och synas. Personen ska platsa i det samhälle vi är och vara bra på att ta hand om såväl församlingsbor som personal.

Läs mer om dessa ämnen

Stallarholmenkyrkan
annons

Mest delat denna vecka