Johan Skördare från Energiengagemang har utsetts till Årets företagare.

– Det är roligt med uppskattningen både för oss bakom bolaget och kollegorna. Vi var nominerade även förra året men då räckte det inte hela vägen, säger vd:n som själv inte hade möjlighet att delta under fredagskvällens gala ­– i stället var det Anna Skördare, projektchef i företaget, som fick ta emot Företagarnas finaste pris.

Företaget startade 2012 och har sina rötter i Stallarholmen, men kunderna finns över hela landet. Företaget ägnar sig åt solenergi och installerar lösningar för både privatpersoner och företag, även om lantbruk och större fastigheter har blivit en tydlig nisch de senaste åren.

Artikelbild

| Johan Skördare, vd för Energiengagemang, som utsetts till Årets företagare av Företagarna.

Ett stort projekt som ännu befinner sig i planeringsstadiet är en solcellspark i Härad, vilket tidningen har skrivit om tidigare. Med en årlig produktion på 10,7 gigawattimmar skulle den bli Sveriges största.

– Det är klart med markavtalet med kommunen men det är fortfarande i ett tidigt skede, säger Johan Skördare.

Företagarna delade ut ytterligare två priser på galan; Årets unga företagare och Årets kommunala tjänsteman. De gick till Stephanie Svensson, frisör på The crude skin, och Anna Kahlbom som är kommunens inköpschef.

Strängnäs nyföretagarcentrum delade ut priset Årets nyföretagare, som gick till Amanda Gullström. Hon utbildar hopphästar genom sitt bolag, som har Herresta som utgångspunkt.