• Christine Blomqvist-Gyllby från Företagarna Strängnäs-Mariefred, som bjuder in till valseminarium. I bakgrunden syns Otilia Bogen från Strengnäs Tidning, en av moderatorerna. Foto:
  • Christine Blomqvist-Gyllby, ordförande för Företagarna Strängnäs-Mariefred. Foto:
1/

Företagsklimatet i fokus inför valet

Strängnäs

Vad har hänt sedan maktskiftet? Vad planeras framåt? På onsdag ger organisationen Företagarna såväl företagare som allmänhet tillfälle att ställa de lokala politikerna mot väggen.

Det är snart tre år sedan Moderaterna och Socialdemokraterna bildade majoritet i Strängnäs kommun, och ett år kvar till nästa val. Med anledning av det bjuder Företagarna Strängnäs-Mariefred in till ett seminarium, där Strängnäsborna får chans att ställa sina frågor till de politiska företrädarna.

— Vad har de gjort på tre år och vad tänker de gå till val på? Personligen tror jag att många frågor kommer att handla om företagsklimatet, om bygglov och tillstånd, säger organisationens lokala ordförande Christine Blomqvist-Gyllby.

Hon har själv varit företagare i Strängnäs kommun i 21 år, och upplever att politiker och tjänstemän sätter större fokus på företagsklimatet nu än tidigare.

— Inte bara i Strängnäs utan i hela landet har man mer och mer börjat inse hur viktiga småföretagarna är för kommunens skatteintäkter. Det är vi som nyanställer, det är inte offentliga sektorn eller storföretagen som gör det. Ändå är det byråkratiskt och svårt att vara företagare. Jag tycker att kommunen har ställt in siktet rätt men man har fortfarande en lång väg kvar för att underlätta för företagarna, säger Blomqvist-Gyllby.

Företrädare för samtliga politiska partier har bjudits in till onsdagskvällens seminarium, och det är bara något enstaka parti som ännu inte har gett besked om sin närvaro. Seminariet kommer att ledas av Otilia Bogen, reporter på Strengnäs Tidning, och Mathias Andersson som är känd från tv-program såsom Lyxfällan och Plus. Platsen är Brasserie Oskar Erikson på Storgatan 26, tiden som gäller är klockan 18–21.

— Alla är välkomna, man behöver inte vara medlem eller företagare. Det är viktiga frågor för oss alla; handlar det inte om dig själv så gäller det din frisör eller din pizzabagare, säger Christine Blomqvist-Gyllby.

Även Strengnäs Tidning börjar förbereda sig inför nästa års val, berättar nyhetschef Kristina Levin:

— Redan nu i september planerar tidningen att förbereda läsarna på att valet bara är ett år bort, mer intensiv valbevakning blir det först fram till våren och sommaren. Det pågår intensiva diskussioner om vad och hur vi ska bevaka. Samtidigt diskuterar vi också hur vi som medieredaktion ska förbereda oss inför försök utifrån att påverka oss, nyhetsflödet och i slutändan valet.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strengnäs TidningEkonomi/FöretagKommunalpolitikNäringslivVal
Relaterat