Strängnäs kommuns högsta tjänsteman heter Lars Ekström. Detta efter beslut i kommunstyrelsen på tisdagsförmiddagen.

– Det har varit åtta spännande, stimulerande och lärorika månader som tillförordnad. Jag är givetvis glad att jag får förtroendet att fortsätta i ett ordinarie uppdrag som kommundirektör. Vi har tagit oss an många stora och viktiga framtidsfrågor för vår kommun, och det känns mycket bra att få fortsätta leda förvaltningen i det arbetet, säger Lars Ekström i ett pressmeddelande från Strängnäs kommun.

Tidningen berättade redan förra veckan att Lars Ekström skulle tillträda den 18 juni.

Ekström har varit tillförordnad på posten sedan oktober i fjol, då den tidigare kommundirektören Cecilia Vikström fick gå på dagen. Han har jobbat inom kommunen sedan 2012, som måltidschef och chef för teknik- och servicekontoret. Före det hade han flera chefsposter inom Södertälje kommun.

– Lars är en god lyhörd ledare som får medarbetare att växa. Han har en ledarstil, mod och en stark vilja till utveckling som kommer att bidra till Strängnäs kommuns långsiktiga utveckling. Det är egenskaper som har vägt tungt i vårt val, säger Monica Lindell Rylén (S), vice ordförande i kommunstyrelsen, i pressmeddelandet.