Strängnäs förening för frivilliga samhällsarbetare har uppmärksammat internationella frivilligdagen på olika sätt – men i år blir det ett mer omfattande program den 5 december.

– Vi har bjudit in en mängd frivilligorganisationer för att visa upp den bredd av olika uppdrag som man kan engagera sig i, om man vill stödja människor som är i behov av hjälp på olika sätt, säger Henrik Mörner som är lokalföreningens ordförande.

Hans förenings uppdrag är avgränsade till sådant som regleras i lag och förmedlas av en myndighet. Henrik Mörner är själv god man och kontaktfamilj, exempelvis. Men till frivilligdagens samling kommer även organisationer som arbetar med andra slags uppdrag.

– Det handlar om allt från att hjälpa barn med läsningen och integrera flyktingar till att bistå gamla som har svårt att betala räkningarna digitalt. Många skulle nog bli förvånade om de visste hur mycket misär det också finns, precis där vi bor, säger Henrik Mörner.

Den 5 december, klockan 15–19, bjuds allmänheten in till hotell Bishop's arms för att få mer information om frivilligarbete i kommunen. Det bjuds på fika och musikunderhållning.