Det var tidigt i fredagskväll som Åkers Livs utsattes för ett rån av två maskerade gärningsmän. Foto:

Gärningsmän ännu på fri fot efter rånet mot Åkers Livs – polisen efterlyser vittnen

Åkers styckebruk

Polisen vill ha in tips och iakttagelser efter rånet mot butiken Åkers livs i fredags kväll.

– Det handlar om två misstänkta personer, säger förundersökningsledaren Jeanette Björk vid Strängnäspolisen.

Strax före klockan 19 på fredagskvällen fick polisen in ett överfallslarm från Åkers livs i Åkers styckebruk. Två maskerade gärningsmän tvingade till sig gods från butiken genom att hota en anställd med ett stickvapen. Därefter flydde de från platsen till fots.

– Vi har påbörjat initiala åtgärder och har bland annat hört målsägande, men vi har inte gripit någon misstänkt, säger förundersökningsledaren Jeanette Björk.

Hur är det med butikspersonalen som blev hotad?

– Det var ingen som kom till fysisk skada vid rånet, men personen mådde inte speciellt bra efter händelsen och det är förståeligt. Det är aldrig kul att behöva utsättas för något sådant här.

Vad kom rånarna över?

– Det vill vi inte gå in på. Det är fortfarande tidigt i utredningen.

Kan ni precisera signalementen utöver två maskerade personer?

– Nej, inte i nuläget. Vi håller signalementen för oss själva och vi vill inte låsa oss vid något. Det handlar om två gärningspersoner som vi är intresserade av att få in uppgifter om.

På fredagskvällen hade polisen en hundpatrull på plats för att söka av området kring brottsplatsen, där även en teknisk undersökning genomfördes.

– Vi vill gärna ha in flera tips om rånet mot Åkers livs, säger Jeanette Björk.

Förra lördagen utsattes personal på Ica Skeppet i Stallarholmen för ett rånförsök i samband med stängning. En maskerad man, beväpnad med kniv, försökte tvinga sig in i butiken men misslyckades. I samband med den incidenten fick en av butikspersonalen två knivstick i ryggen.

Läs mer om dessa ämnen

Åkers styckebruk